TFF Trabzon'a hakkını verecek mi?

Şike soruşturmasında iddianamenin mahkemeye verilmesinin ardından zor günler geçirmesi beklenen TFF yol haritasını çizdi.Şike soruşturması iddianamesinin mahkemeye sunulması ile sıkıntılı günler geçireceğini düşünen Türkiye Futbol Federasyonu izleyeceği y

TFF Trabzon'a hakkını verecek mi?

Şike soruşturmasında iddianamenin mahkemeye verilmesinin ardından zor günler geçirmesi beklenen TFF yol haritasını çizdi.

Şike soruşturması iddianamesinin mahkemeye sunulması ile sıkıntılı günler geçireceğini düşünen Türkiye Futbol Federasyonu izleyeceği yol haritasını belirledi.

İDARİ OLARAK START
Cumhuriyet Savcılığı şike ve teşvik konusunda iddianameyi açıklayıp gizlilik kararı kalktıktan sonra, Futbol Federasyonu idari yönden düğmeye basacak. Olağanüstü yapılacak yönetim kurulu toplantısında bir heyet oluşturulacak.

EK BİR RAPOR HAZIRLANACAK
Türkiye Futbol Federasyonu, Etik Kurulu'nun daha önce hazırladığı raporu isteyecek. Etik Kurulu da gizlilik kararı kalkan iddianamenin ışığı altında ek bir rapor daha hazırlayıp mütalaasını Türkiye Futbol Federasyonu'na verecek.

DİSİPLİN KURULU'NA SEVK
TFF, Etik Kurulu'nun raporunu görüştükten sonra şike ve teşvik konusunda ismi geçen takımlar hakkında karar verebileceği gibi istediği takdirde Profesyonel Disiplin Kurulu'na sevk edecek. TFF daha önce şike ve teşvik olayında adı geçen kişileri PFDK'ya sevk etmiş ancak savunmaları alınamadığı için karar verilememişti.

SAVUNMALAR ALINACAK
Profesyonel Disiplin Kurulu, kararını vermeden önce şike soruşturmasında adı geçen kulüp ve kişilerin savunmasını tek tek alacak. Bu savunma yazılı veya duruşmalı da olabilecek. Bundan sonra Disiplin Kurulu kararını açıklayacak.

SON NOKTA TAHKİM
Disiplin Kurulu'nun kararını açıklamasından sonra mağdur duruma düşen kulüp veya kişiler Tahkim Kurulu'na başvuracak. Tahkim de PFDK'nın kararını ya onaylayacak ya da aksi bir görüş bildirecek. Tahkim de itirazları yazılı alabileceği gibi, duruşmalı da savunmaları alabilir. Tahkim'in kararı kesin karar olacak.

TAZMİNAT DAVASI OLABİLİR
Karar açıklanıp, Şike Soruşturması'nda adı geçen ve daha sonra iddianamede de adı geçen Fenerbahçe ya da diğer kulüplerle ilgili küme düşme kararı çıkmadığı takdirde Futbol Federasyonu'na bu kulüpler tazminat davası açabilecek.

SÜREÇ UZARSA SEZON SONU
Türkiye Futbol Federasyonu, Disiplin ve Tahkim Kurulu'nun alacağı kararların uzayabileceğini düşünüyor. Bu durumda Futbol Federasyonu kararını sezon sonuna bırakacak.

HÜKMEN MAĞLUBİYET VAR
Türkiye Futbol Federasyonu'nun kamuoyu baskısı nedeniyle devre arası da kararını verebileceği konuşuluyor. Bu durumda küme düşürülen takımların ilk yarı maçları geçerli olacak. Bu takımlar ikinci yarı maçlarında ise hükmen yenik sayılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler