TFF şimdi ne yapacak!

Bu durumda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) iddianameyi ve eklerini mahkemeden talep edecek. Daha sonra TFF Etik Kurulu'nun daha önce hazırladığı raporu isteyecek. Etik Kurulu da gizlilik kararı kalkan iddianamenin ışığı altında ek bir rapor daha hazırlay

TFF şimdi ne yapacak!

Bu durumda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) iddianameyi ve eklerini mahkemeden talep edecek. Daha sonra TFF Etik Kurulu'nun daha önce hazırladığı raporu isteyecek. Etik Kurulu da gizlilik kararı kalkan iddianamenin ışığı altında ek bir rapor daha hazırlayıp mütalaasını TFF'ye verecek.

TFF, Etik Kurulu'nun raporunu görüştükten sonra şike ve teşvik konusunda ismi geçen takımlar hakkında karar verebileceği gibi istediği takdirde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edecek. TFF daha önce şike ve teşvik olayında adı geçen kişileri PFDK'ya sevk etmiş, ancak savunmaları alınamadığı için karar verilememişti.

METRİS'TE SAVUNMALAR ALINACAK

PFDK, kararını vermeden önce şike soruşturmasında adı geçen kişilerin savunmasını tek tek alacak. Bu savunma yazılı veya duruşmalı da olabilecek. Bundan sonra PFDK kararını açıklayacak.

SON TOP TAHKİM'DE

PFDK'nın kararını açıklamasından sonra mağdur duruma düşen kulüp veya kişiler Tahkim Kurulu'na başvuracak. Tahkim de PFDK'nın kararını ya onaylayacak ya da aksi bir görüş bildirecek. Tahkim de itirazları yazılı alabileceği gibi, duruşmalı da savunmaları alabilir. Tahkim'in kararı kesin karar olacak.

TFF buna göre ya devre arasında ya da sezon sonunda kararlarını açıklayacak. Devre arası karar çıkarsa küme düşürülen takımların ilk yarı maçları geçerli olacak. Karar açıklanıp, şike soruşturmasında adı geçen ve daha sonra iddianamede de adı geçen kulüplerle ilgili küme düşme kararı çıkmadığı takdirde Futbol Federasyonu'na bu kulüpler tazminat davası açabilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor