TFF Etik kurulu başkanı konuştu

"Her şeyi bilen bilirkişi konumundaki bazı kişiler, TV kanallarına çıkıp bizleri etkilemeye dönük açıklamalardan artık vazgeçsin. Kimileri de Etik Kurul’un gazete kupürlerine göre rapor hazırladığını iddia ediyor, mütalaamızı karar gibi göstermeye çalışıy

TFF Etik kurulu başkanı konuştu

"Her şeyi bilen bilirkişi konumundaki bazı kişiler, TV kanallarına çıkıp bizleri etkilemeye dönük açıklamalardan artık vazgeçsin. Kimileri de Etik Kurul’un gazete kupürlerine göre rapor hazırladığını iddia ediyor, mütalaamızı karar gibi göstermeye çalışıyor. Bu tür davranışların ve çıkışların, süreci hiçbir şekilde etkilemeyeceği bilinmelidir" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay, Başkan Yıldırım Demirören’in teklifiyle yola devam ettiklerini dile getirdi, “Önümüzde Türk futbolunun geleceğini belirleyecek, herkesin sonucunu merakla beklediği kritik önem taşıyan bir dosya var. Böyle bir sorumluluğun ve yükün altındayken, dosyayı yarıda bırakamazdık” dedi.

İzmirli ünlü hukukçu, Türk futbolunun yeni patronu Demirören ve yönetim kurulunun, Etik Kurul’u korumasının spor kamuoyu tarafından takdirle ve saygıyla karşılanması gerektiğinin de altını çizdi, şunları söyledi:

“Sayın Başkan, önceki yönetimin göreve getirdiği kurulumuza güvenlerini sergileyerek, objektif bakış açılarını ortaya koymuş oldu. Aynı ekip ruhuyla ve heyecanla çalışmaya devam edeceğiz. Yeni yönetimin güvenini boşa çıkarmayacağız.”

“GERİ ADIM ATMADIK”

Prof. Dr. Atalay, şike soruşturmasındaki son durumu da aktardı, “Kişilerin savunmaları yakında tamamlanacak, ardından kulüplerle ilgili aşamaya geçeceğiz. Savunmaların ve yeni delillerin değerlendirilmesinden sonra Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu ve Etik Kurulu nihai değerlendirmelerini yapacak. Daha önceki rapor 3 Temmuz 2011 tarihli dosyanın içeriği çerçevesinde bir mütalaadan ibaretti. Kamuoyunun bunu bilmesinde yarar var.

Şu an dosyanın son durumuna göre daha kapsamlı bir rapor hazırlıyoruz. Yeni rapor hazırlamamızın, ‘baskılar ve telkinler neticesinde geri adım attığımız’ şeklinde yorumlanması da talihsizlik. Özet bölümü basına yansıyan o rapor, soruşturmadaki gizlilik devam ederken, kısıtlı deliller ışığında yaptığımız bir çalışmaydı, nihai metin değildi” diye konuştu.

“KÜPÜRLERLE KARAR VERMİYORUZ”

Atalay, soruşturma ve dava sürecinde yapılan yorumlarla anayasal suç işlendiğinde dikkat çekti. Prof. Dr. Atalay şöyle konuştu: “Anayasamıza göre görülmekte olan bir davayla ilgili mahkemelere tavsiye ve telkinde bile bulunulamaz. Buna rağmen kimileri belki bilinçsizlikten belki de kasıtlı olarak ahkam kesiyor, yersiz ve zamansız açıklamalar yapıyor. Bu durum kesinlikle etik değil, hukukçular için ise kesinlikle affedilemez bir davranış. Her şeyi bilen bilirkişi konumundaki bazı kişiler, TV kanallarına çıkıp bizleri etkilemeye dönük açıklamalardan artık vazgeçsin.

 Kimileri de Etik Kurul’un gazete kupürlerine göre rapor hazırladığını iddia ediyor, mütalaamızı karar gibi göstermeye çalışıyor. Bu tür davranışların ve çıkışların, süreci hiçbir şekilde etkilemeyeceği bilinmelidir. İncelemenin tamamlanması ve sonucun açıklanması sabırla beklensin, hukuk adına gereken neyse onu yapacağımız bilinsin.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler