Türkiye Futbol Federasyonu ara transfer döneminde toplamda 152 transfer 288 Milyon TL harcandığını açıkladı.
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
Bilindiği üzere, 5 Ocak 2021 tarihinde başlayan İkinci Transfer ve Tescil Dönemi 1 Şubat 2021 tarihinde sona ermiştir.
Bu süreçte Süper Lig kulüplerimizin yapmış oldukları transferlerle ilgili değerlendirmeler üzerine bazı konularda bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur.
Kulüp Lisans Kurulu tarafından 2020-2021 sezonu İkinci Transfer ve Tescil Dönemi’nde 152 oyuncunun sözleşmesi tescil edilmeye uygun bulunmuştur.
21 Süper Lig kulübüne ait bu transferlerin oyuncu, menajer ve teknik adam ücretleri ile transfer tazminatları dahil olmak üzere bu sezona denk gelen toplam maliyeti 288 milyon liradır. Kulüp başına ortalama 13.7 milyon TL transfer harcaması yapılmıştır.
2019-2020 sezonu İkinci Transfer ve Tescil döneminde ise 18 kulübümüz 122 oyuncu transfer etmiştir. Bu sezona tekabül eden toplam transfer harcaması 251 milyon TL olup kulüp başına ortalama 14 milyon TL olarak gerçekleşmiştir.
Görüldüğü üzere, kulüp sayısı artmasına rağmen kulüp başına ortalama transfer maliyeti önemli ölçüde düşmüştür.
İkinci Transfer ve Tescil dönemi sürecinde kulüpler mevcut Takım Harcama Limitlerini gelir artışı, sermaye artışı ve transfer gelirleriyle artırmışlardır.
Ayrıca kulüplerimiz oyuncu ücretlerindeki indirim ve sözleşme fesihleriyle, bu sezona denk gelen takım harcama giderlerini düşürmüşlerdir.
Dolayısıyla yeni biten transfer dönemiyle ilgili değerlendirmelerde yukarıda belirtilen hususlar ve uygulamalar göz önünde bulundurulmalıdır.
Kamuoyunun bilgilerine sunarız.
SÜPER LİG 2. TRANSFER VE TESCİL DÖNEMİ TRANSFER HARCAMALARI
Sezon Transfer Harcaması Toplam Transfer Kulüp Başına Harcama
2019-2020 251 milyon TL 122 oyuncu 14 milyon TL
2020-2021 288 milyon TL 152 oyuncu 13.7 milyon TL
Tüm Yorumlar (10)
Kenan
5 yıl önceOnu geç söylediklerin hikaye. Elaltından ne kadar para yedirilmiş sen ne kadar rüşvet aldın onu söyle. Milleti iyice enayi yerine koydunuz. Alenen şike yapılıyor sen 3 maymunu oynuyorsun
mehmet ali
5 yıl önceŞikebahçenin Türk futboluna verdiği zarar yetmedi mi sayın fenerasyon yetkilileri. Türk futbolunu batırmak için mi oradasınız siz.
sinan kudal
5 yıl önceTFF DEMEK MASAL DEMEK
Hasan
5 yıl önceYazık. Millet perişan devlet tarafından üç büyütülmüşlerin ateşlediği ara transfer adı altında bu kadar para birilerine hortumlandı. Okuyanlar yazanlar hanginize, hanginize bu imtiyazlar sağlanıyor. Kulüp başkanları neredeyse wc'ye bile özel uçakla gidecekler. Bu ülke bu kadar zenginse bizim niye haberimiz yok.. Millet sefil, aç kulüpler para saçıyor.
SİNAN
5 yıl önceListeyi kulup bazında açıkla fenerasyon. Almışsın tüm külüplerin ortalamasını açıklama yaptım sanıyorsun.
Trabzon
5 yıl önceBoş laflar bunlar. Kulüplerin özellikle fener gs nin harcama limit detayını ve kullandıkları kaynakları açıkla... Yoksa genelleme ile adam uyutursunuz.
halil bilgin
5 yıl önceSezon başında Erol Bulut u bile alacak durumlarının olmadığını söyleyen şikebahçe... 20 ye yakın pahalı transferler yaptı yetmedi devre arasında FANTAZİ olsun diye ÖZİL ile İRFAN CAN KAHVECİ yi aldı... Biz den de TFF nin bu açıklamasına inanmamızı bekliyorlar...
Görünen Köy.
5 yıl önceİstersen aynı anda 1 TL limitle bir yeni bir takım kurulabilir! Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner i hiç gözartı etmemek lazım! İçeride bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum! UEFA inceleme isterse ne olur bilemeyiz!
YERSEN
5 yıl önceFenerbahçe yapmış olduğu extrem fiyatlı transferlerini SÖZDE mali sınırlar içinde yapıldığını kanıtlamak için TFF AFYONUNU patlattı
furkan gökmen
5 yıl önceanlat yalanlarını dinliyorum tff