TFF 58'i değişti

Yıldırım Demirören başkanlığında toplanan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun şike konusundaki kararı basın toplantısıyla açıklandı. Dosyada yer alan 22 maçla ilgili tüm kulüpler PFDK'ye sevk edildi. TFF, 58. maddeyi değiştirdi. Şikeye küme düşm

TFF 58'i değişti

Yıldırım Demirören başkanlığında toplanan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun şike konusundaki kararı basın toplantısıyla açıklandı. Dosyada yer alan 22 maçla ilgili tüm kulüpler PFDK'ye sevk edildi. TFF, 58. maddeyi değiştirdi. Şikeye küme düşme cezası aynen korunurken, teşebbüse en az 12 puan silme cezası getirildi. Puan silme cezası karar alındığı tarihte uygulanacak

 

İşte eski 58 madde (Eski Hali)

 

 

(1) Müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek veya buna teşebbüs etmek yasaktır. Bir futbolcuya veya kulübe teşvik pirimi verilmesi de bu kapsamdadır.

 

(2) Bu hükmü ihlal eden kişiler, bir yıldan üç yıla kadar müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezasıyla; kulüpler ise küme düşürme cezasıyla cezalandırılır. İhlalin ağırlığına göre küme düşürme cezasına ek olarak puan indirme cezası da verilebilir.

 

(3) İhlalde sorumluluğu bulunan kişi veya kulüplere ayrıca para cezası verilir.

 

(4) Anılan yasağın hakemler tarafından ihlali halinde sürekli hak mahrumiyeti cezası verilir.

 

58 Maddenin değişiklik yapılmış hali (Yeni Hali) 

 

(1) Müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek yasaktır. Teşvik primi verilmesi de bu kapsamdadır.


a) Yukarıda belirtilen ihlalleri gerçekleştiren kişilere sürekli hak mahrumiyeti cezası verilir,

 

b) Yukarıda belirtilen ihlallerin kulüp yöneticileri tarafından gerçekleştirilmiş olması durumunda ilgili kulüplere bir alt lige düşürme cezası verilir.

 

c) İhlalde sorumluluğu bulunan kişilere ayrıca para cezası verilebilir.

 

(2) 1. fıkrada belirtilen ihlallere teşebbüs etmek yasaktır.

 

a) Teşebbüs halinde, ilgili kişilere 1 yıldan 3 yıla kadar müsabakadan men veya hak mahrumiyeti cezası verilir.

 

b) Teşebbüs halinde ilgili kişinin yöneticisi olduğu kulübe bu talimatta öngörülen disiplin cezaları uygulanabilir. Ağır ihlal hallerinde kulübe en az 12 puan indirme cezası verilir. İhlalin ağırlığı kurul tarafından somut olayın niteliğine göre serbestçe karar verilir ancak eylemin ilgili yöneticinin kendisinin veya üçüncü kişilerin bahis oyunlarından menfaat elde etmesi amacına matuf olduğunun tespit edilmesi halinde ihlal, mutlaka ağır ihlal kabul edilir.

 

(3) İhlal veya ihlale teşebbüsün hakemler tarafından meydana getirilmesi halinde sürekli hak mahrumiyeti cezası verilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor