Temsilci raporları yalan dolu

Fenerbahçe-Trabzon maçının ardından çıkan olayların yankıları sürerken, temsilci raporları ortaya çıktı. İki temsilcinin raporları da yalanlarla dolu.  Trabzonspor yetkilisi Serkan Ünver’in bize maçtan sonra gidilecek güzergah konusunda hiçbir bilgi veril

Temsilci raporları yalan dolu

Fenerbahçe-Trabzon maçının ardından çıkan olayların yankıları sürerken, temsilci raporları ortaya çıktı. İki temsilcinin raporları da yalanlarla dolu.  Trabzonspor yetkilisi Serkan Ünver’in bize maçtan sonra gidilecek güzergah konusunda hiçbir bilgi verilmedi şeklinde beyanda bulunmasına  rağmen temsilcilerin raporlarında bu bilgi ısrarla yalanlandı

Fenerbahçeyi korumak için yazıldığı belli olan raporlarda çelişkiler dolu

 Her iki raporda da, maçtan önce yapılan güvenlik toplantısında misafir takım kafilesi, başkan ve yöneticilerinin stada geliş-gidiş güzergahlarının belirlenerek kulüp yöneticisine tebliğ edildiği belirtiliyor.

TEŞEKKÜR BİLE ETMİŞ

Raporlardan, İbrahim Hacıosmanoğlu ve yöneticilere olaylar nedeniyle bir süre beklemeleri konusunda uyarı yapıldığı da anlaşılıyor. Protokol Tribünü’nde Trabzonspor Başkanı ve yöneticilerin emniyeti için 10 resmi, 10 da özel güvenlik görevlisinin tahsis edildiği; hatta İbrahim Hacıosmanoğlu’nun maçtan sonra temsilci Birtan Taşkınlar’ı arayarak teşekkür ettiği kaydediliyor.

ÜST KLASMAN TEMSİLCİSİ BİRTAN TAŞKINLAR’IN RAPORU:

“Misafir takım başkanı ve yöneticilerinin stadyuma geliş ve gidişlerinin güzergahının belirlenmesi ve ayrıca protokol tribününde alınması gerekli güvenlik tedbirlerinin belirlenmesi amacıyla resmi güvenlik amiri Mehmet Suat Ekici, özel güvenlik sorumlusu Harun Saruhan, Fenerbahçe A.Ş. Güvenlik Sorumlusu Bülent Ataş ve misafir kulüp temsilcisi Serkan Ünver’in katılımıyla bir toplantı yapılmıştır.

Bu toplantıda özellikle Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun stadyuma geliş ve gidişlerinde misafir takım otobüsünün güzergahının izlenmesi gerektiği, protokol tribününe çıkarak kendisine tahsis edilen yerde müsabakayı izlemesi ve müsabaka bitiminde de gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasından sonra aynı güzergahtan stadyumu terk etmesi hususları misafir kulüp temsilcisi Serkan Ünver’e tebliğ edilmiştir.

Protokol tribününde misafir takım başkan ve yöneticilerinin güvenliğinin sağlanması amacıyla spor güvenliği şube müdürlüğüne bağlı 10 kişiden oluşan sivil giyimli resmi güvenlik görevlisi ile protokol tribününün ön kısmında ve seyircilerin arka kısmında muhtemel bir sıkıntıyı bertaraf etmek gayesiyle 10 özel güvenlik görevlisi görevlendirilmiştir. Ayrıca misafir kulüp başkan ve yöneticilerine görevli üç temsilci olarak birlikte protokol tribününde hoş geldiniz denilmiştir. Müsabaka sonrası misafir kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu tarafıma bizzat telefon ederek ilgilerimizden dolayı teşekkür etmiştir. Müsabaka sonrasında misafir kulüp başkanına ve yöneticilerine sakin olmaları ve bir süre beklemeleri gerektiği söylenmiştir.”

GÜVENLİK VE AKREDİTASYON TEMSİLCİSİ RECEP KAPLAN’IN RAPORU:

“Güvenlik toplantısında İbrahim Hacıosmanoğlu’nun stadyuma misafir takım otobüsünün alındığı geliş güzergahından gelmesi, müsabaka bitiminde gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasından sonra stadyumu aynı güzergahtan terk etmesi uygulamaları konusunda ilgili misafir kulüp yöneticisi Serkan Ünver’e müsabaka güvenlik amiri tarafından gerekli hatırlatmalar yapılmıştır. Trabzonspor kafilesinin stadyuma gelişi sırasında kulüp yöneticisi Serkan Ünver’e başkan ve yöneticilerin stadyuma gelişleriyle ilgili soru sorulması üzerine başkanın gelişiyle ilgili bilgisinin olmadığını, bu yönde bir bilgi alınca tarafımıza bilgi vereceğini belirtmiştir. Güvenlik toplantısında gerekli hatırlatmaların yapılmasına rağmen, Trabzonspor kulübü başkan ve yöneticileri stadyuma protokol tribünü girişinden gelerek protokol tribününe çıkmışlardır.

Müsabaka bitiminde ev sahibi kulüp taraftarları tarafından fiili müdahale yapıldığını öğrenmem üzerine hızla olay yerine intikal ettim.Trabzonspor kulübü başkanının yanına giderek sakin olmalarını ve güvenlik tedbirlerinin sağlanması sonrasında stadyumu terk etmeleri gerektiğini, bu süre içerisinde araçta beklemelerini rica ettim. Resmi güvenlik amiri Mehmet Suat Ekici ile Trabzonspor kafilesi stadyumu terk ettikten sonra yapmış olduğumuz görüşmede, İbrahim Hacıosmanoğlu’nun müsabaka bitiminden sonra, güvenlik tedbirleriyle ilgili uyarılara rağmen protokol tribününü yöneticileriyle birlikte terk ettiğini, kapalı garaja doğru yöneldiği esnada basın mensuplarına demeç verdiğini söylemiştir

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor