Tek seyircili şampiyona

 TÜRKİYE Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenen Buz Hokeyi Türkiye Şampiyonası'ndaki maçları, Üniversite Sporları Federasyonu As Başkanı Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu tek başına izledi. Çeşitli üniversitelerden gelen kadın-erkek

Tek seyircili şampiyona

 

TÜRKİYE Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenen Buz Hokeyi Türkiye Şampiyonası'ndaki maçları, Üniversite Sporları Federasyonu As Başkanı Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu tek başına izledi. Çeşitli üniversitelerden gelen kadın-erkek sporcular şampiyonayı 'sessiz film'e benzetirken, As Başkan Kadirhan Sunguroğlu, "Futbola federasyon, bize de halk, seyircisiz oynama cezası verdi. Maçlar ücretsiz olmasına rağmen bir Allah'ın kulu izlemeye gelmedi" dedi. 
 
Merkez Palandöken İlçesi'ndeki 2 bin kişilik Buz Hokeyi Salonu'nda düzenlenen şampiyonanın 19 Mart günü yapılan açılış seremonisine Vali Vekili Özgür Arslan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dr. Hikmet Koçak, Üniversite Sporları Federasyonu As Başkanı Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, katıldı. Ülke genelindeki 9 üniversiteden 9 erkek ve 6 kadın olmak üzere toplam 15 takım arasındaki ilk maçta Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi'ni 28-1 yendi.
 
TRİBÜNLER BOŞ
 
Açılış maçından sonra şampiyonanın sessizliğe büründüğünü, Buz Hokeyi Salonu'nun kent merkezinde ve ücretsiz olmasına rağmen izleyici olarak bir kişinin bile tribünlerde oturmadığını söyleyen As Başkan Kadirhan Sunguroğlu şöyle konuştu:
 
"Geçtiğimiz pazartesi günü şampiyonanın güzel bir törenle açılışını yaptık. 300'e yakın sporcu ve idarecinin katılım ile Erzurum'da Türkiye şampiyonası gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin önde gelen üniversite buz hokeyi takımları yarışıyor. Ne yazık ki halkımız izleyici olarak ilgi göstermedi. Gençlerimiz boş tribünler önünde maçlarını oynuyor. Futbola federasyon, bize de halk, seyircisiz oynama cezası verdi. Maçlar ücretsiz olmasına rağmen bir Allah'ın kulu izlemeye gelmedi. Çok çekişmeli geçen maçları çoğu zaman tek başıma izledim. Zaman zaman sporcuları alkışlayıp moral vermeye çalıştım. Gönül isterdi ki halkımız bu şampiyonalara ilgi göstersin ve burada kıyasıya yarışan gençler de motive olsun, moral bulsun."
 
'SESSİZ FİLM'
 
Çeşitli üniversitelerden gelen kadın- erkek sporcular ise şampiyonayı 'sessiz film'e benzetti. Boş salonda oynamanın çok sıkıcı olduğunu ifade eden İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisi Fehmi Özcan, "Tezahürat olmadan maçın keyfi çıkmıyor. Attığımız golün sevincini kendi aramızda yaşadık. Ülkemizin yeni tanıştığı buz hokeyi sporuna futbol ve basketbol kadar ilgi göstermesini istiyoruz. Seyirci tribüne gelmezse dünyadaki başarısızlığımız devam edecek. Buz hokeyine herkesi destek olmaya davet ediyoruz" dedi.
 
ŞAMPİYONA SONA ERDİ
 
TÜRKİYE Üniversite Sporları Federasyonu'nun düzenlediği Buz Hokeyi Türkiye Şampiyonası'nda kadınlarda Hacettepe, erkeklerde Atatürk Üniversitesi birinci oldu.
 
Merkez Palandöken ve Yakutuye ilçelerindeki iki ayrı Buz Hokeyi Salonunda 9 üniversiteden 15 kız-erkek takımının katıldığı şampiyona, büyük çekişmelere sahne oldu. Kadınlarda Hacettepe Üniversitesi birinci, Ankara Üniversitesi ikinci, Bilkent Üniversitesi üçüncülüğü kazandı. Erkeklerde ise Atatürk Üniversitesi birinci, Gazi Üniversitesi ikinci, İstanbul Üniversitesi üçüncülük kürsüsüne çıktı.
 
Ankara Üniversitesi'nden Sinem Tanay ile Koç Üniversitesi'nden Deniz Uğur Kamanlı en iyi kaleci, Atatürk Üniversitesi'nden Şeymanur Kavas ile aynı üniversiteden Şamil Koç en iyi defans, Hacettepe Üniversitesi'nden Başak Demirkol ile Gazi Üniversitesi'nden Egemen Taşboğa en iyi forvet oyuncu, İstanbul Üniversitesi kadın ve Koç Üniversitesi erkek sporcuları en centilmen takım seçildi.
 
Vali Sebahattin Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Üniversite Sporları Federasyonu Asbaşkanı Prof.Dr.Kadirhan Sunguroğlu, Atatürk Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr.Yaşar Sütbeyaz, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Samih Diyarbakır, derece alan üniversiteli sporculara kupa ve madalyalarını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor