Tek hedef galibiyet

Eskişehirspor mağlubiyetiyle ağır yara alan Trabzonspor, Gençlerbirliği'ni yenip kendine gelmek istiyor. Bordo-Mavililer, kaybetmesi halinde hem zirvenin 7 puan gerisinde kalacak, hem de takımın üstündeki baskı artacak.Akhisar Belediye ve Orduspor galibiy

Tek hedef galibiyet

Eskişehirspor mağlubiyetiyle ağır yara alan Trabzonspor, Gençlerbirliği'ni yenip kendine gelmek istiyor. Bordo-Mavililer, kaybetmesi halinde hem zirvenin 7 puan gerisinde kalacak, hem de takımın üstündeki baskı artacak.

Akhisar Belediye ve Orduspor galibiyetleriyle zirve yarışında “Ben de varım” diyen Trabzonspor, Eskişehirspor karşısında şok bir yenilgi aldı. Bordo-Mavililer, bu mağlubiyetin ardından tribünlerin büyük protestosuna maruz kaldı. Sadri Şener, protokol tribününde ve İstanbul’a dönerken uçakta taraftarlarla atıştı. 

Her şey kazanmak için

Yaşanan bu olayların ardından takımla taraftarlar arasında ipler gerildi. İşte böyle bir dönemde Karadeniz Fırtınası, Ankara’da Gençlerbirliği deplasmanına çıkacak. Bu karşılaşma, Trabzonspor için sadece 3 puan alınacak bir maç değil. Bugün yaşanacak olası bir kaybın takım üstünde çok daha fazla etkisi olabilir. Bordo-Mavililer, Gençlerbirliği’ne yenilmesi halinde zirveyle arasındaki fark 7 puan olacak. Ayrıca sıralamada, Başkent temsilcisinin de gerisine düşecek ve puan tablosundaki iniş devam edecek. Tüm bunların dışında, teknik direktör Şenol Güneş’e yönelik eleştirilerin tavan yapması da muhtemel. Bordo-Mavililer, bu sıkıntılı dönemde Ankara’dan galibiyetle dönmenin hesaplarını yapıyor. Fenerbahçe karşısında farklı mağlup olan Gençlerbirliği’nin hedefi ise 3 puana uzanıp, geçtiğimiz haftanın yaralarını sarmak. 

Gençler’de son dakika

Zorlu maç öncesinde son idmanını dün yapan Başkent temsilcisinde Azofeifa, Curri, Ekigho ve Ferhat Çapa takımdan ayrı düz koşu yaptı. Sakatlığı bulunan Serkan Kurtuluş ise antrenmana katılmadı. Isınma koşusuyla başlayan idman, koordinasyon ve 5’e 2 top çalışmasıyla devam etti. Son bölümde ise dar alanda pas çalışması gerçekleştirildi. Ev sahibinde Serkan, Azofeifa ve Curri oynayamayacak.

Trabzon’da son dakika
Bordo-Mavililer’de en çok merak edilen konu kalede kimin oynayacağıydı. Tolga bir adım öndeydi. Ancak kaptanın omzundaki ağrıları nedeniyle Şenol Güneş’in seçimini Onur’dan yana kullanması bekleniyor. Trabzonspor’da son idmanda sakatlanan Sapara ve Bamba’nın yanı sıra sakatlığı bulunan Janko, Ankara kafilesinde yer almadılar. Bu oyuncuların yerine Mustafa, Zokora ve Halil görev yapacak.

Muhtemel 11'ler;

Gençlerbirliği: 
Ramazan, Cem, Kulusiç, Aykut, Mehmet, Hurşut, Tosiç , Özgür, Jimmy , Oktay, Zec.

Trabzonspor: Onur, Serkan, Mustafa, Giray, Emerson, Yasin, Zokora, Colman, Soner, Adrian, Halil.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor