Tarık Akan'dan Erdoğan'a şok sözler

 Ünlü oyuncu Tarık Akan'ın Başbakan Erdoğan'a hitap şekli AK Partilileri kızdırdı.Sinema oyuncusu Tarık Akan, Manavgat'taki Nazım Hikmet Parkı açılışında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'Recep' diye hitap ederek ülkede, aydınlık ve çağdaşlığın ne demek o

Tarık Akan'dan Erdoğan'a şok sözler

 Ünlü oyuncu Tarık Akan'ın Başbakan Erdoğan'a hitap şekli AK Partilileri kızdırdı.Sinema oyuncusu Tarık Akan, Manavgat'taki Nazım Hikmet Parkı açılışında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'Recep' diye hitap ederek ülkede, aydınlık ve çağdaşlığın ne demek olduğunu bir tek sosyal demokratlar, sosyalistler, komünistler ve bir de CHP'nin anladığını söyledi.

Akan, Antalya'nın Manavgat ilçesi Kavaklı Mahallesi'nde CHP'li belediyenin yaptırdığı Nazım Hikmet Parkı'nın açılışına katıldı. Akan, park açılışında yaptığı konuşmada, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adının kullanılmasını eleştirdi. Tarık Akan, "Eskiden Kenan Evren'in adı her yerde vardı. Şimdi hiçbir yerde yok. Ama şimdi baktığım zaman Recep'in adı her yerde. O da bir gün olmayacak hiç bir yerde." dedi.

 Nazım Hikmet Vakfı Başkanı Rutkay Aziz de "Manavgat'ta güneşli havada Nazım Hikmet Parkı'nın açılışını yapıyoruz. İnanın gün gelecek bu güneş ülkemi de aydınlatacak." diye konuştu.

 Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yaptığı konuşmada Nazım Hikmet'in özgürlük ve vatan sevdalısı olduğunu söyledi. Nazım Hikmet'in kendi devrinde anlaşılamadığını belirten Sözen, yazdığı yazılar ve şiirler sebebiyle ömrünün 12 yılını cezaevinde geçirdiğini kaydetti. Sözen, Nazım Hikmet, Mehmet Akif Ersoy, Ziya Gökalp ve Necip Fazıl Kısakürek'ün bu ülkenin önemli değeri olduğunu sözlerine ekledi.

 Konuşma sonunda Nazım Hikmet heykelinin açılışı yapıldı.

 AK Parti, Tarık Akan'ın Başbakan'a 'Recep' diye hitabını kınadı AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu, sinema sanatçısı Tarık Akan'ın Nazım Hikmet Parkı açılışında, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'Recep' diye hitap etmesini kınadı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor