Tarihimizde ilk! Finaldeyiz

 Avrupa Erkekler Voleybol Ligi Dörtlü Finalleri'nde İspanya'yı 3-2 yenen Türkiye, erkeklerde tarihinde ilk kez Avrupa Ligi Finali'ne yükseldi.(A) Milli Takım, 1. teknik molasını 8-4, ikinci teknik molasını ise 16-11 geride geçtiği ilk sette, sonradan açıl

Tarihimizde ilk! Finaldeyiz

 

Avrupa Erkekler Voleybol Ligi Dörtlü Finalleri'nde İspanya'yı 3-2 yenen Türkiye, erkeklerde tarihinde ilk kez Avrupa Ligi Finali'ne yükseldi.

(A) Milli Takım, 1. teknik molasını 8-4, ikinci teknik molasını ise 16-11 geride geçtiği ilk sette, sonradan açıldı. Sete tutuk başlayan (A) Milliler, 2. teknik molanın ardından, hem savunma hem de hücumda daha organize bir görüntü çizdi. Hücumda özellikle Serhat ile etkili olan Türkiye, orta alandan Ahmet ve Burutay, köşelerden ise Emre ile sayılar buldu. (A) Milliler, çekişmeli geçen setten 28-26 önde ayrılmayı başardı: 1-0.

(A) Milli Takım, ikinci sette hızını kesmedi. İstikrarlı bir oyun ortaya koyan Milli Takım, bu setin ilk teknik molasını 8-4, ikinci teknik molasını ise 16-9 önde geçti. Savunmada adeta ''eli ayağına dolaşan'' İspanyol ekibi, hücumda da Türk bloklarına takılınca farkı eritmeyi başaramadı. Türkiye bu seti de 25-13 önde bitirdi: 2-0. 

3. setin ilk bölümüne, her iki takımın da sayı getiren smaç servisleri damgasını vurdu. İspanya hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla ilk teknik molayı 8-6 önde geçti. Türkiye, farkın açılmasına izin vermedi. Hücumda özellikle Emre'nin sert smaçları etkili olurken, pasör Ulaş da servis atışından aldığı sayıyla skora katkıda bulundu. İkinci teknik mola 16-15 Türkiye'nin üstünlüğüyle geçildi. (A) Milli Takım, son bölümde savunmada üst üste yaptığı hatalar nedeniyle seti 26-24 rakibine kaptırdı: 2-1.

 

4. setin ilk teknik molası 8-7, ikinci teknik molası ise 16-14 İspanya'nın üstünlüğüyle geçildi. Hücumdaki etkinliğini kaybeden (A) Milli Takım, savunmada da hatalar yapınca fark açıldı: 15-19. (A) Milli Takım, bu dakikadan sonra toparlanamadı. Konsantrasyonu dağılan Türkiye karşısında rahat bir oyun ortaya koyan İspanya setten 25-20 üstün ayrıldı: 2-2.

Türkiye, tie-break setine hızlı başladı. Pasör Ulaş orta alana ağırlık verirken, Burutay hızlı hücumlarıyla İspanya'ya göz açtırmadı. Müthiş çekişme yaşanan sette Emre ve Serhat hücumda, Ahmet de blokta etkili oldu. (A) Milli Takım, seti 18-16 alarak maçtan 3-2 galip ayrıldı. 

Türkiye, böylece erkeklerde Avrupa Ligi'nde ilk kez final oynama hakkı kazandı.

(A) Milli Takım, yarın saat 16.00'da Hollanda ile final oynayacak. Üçüncülük maçı ise saat 13.30'da Slovakya ile İspanya arasında yapılacak.

Karşılaşmayı Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, protokol tribününden takip ederken, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık da, Milli Takım'a saha kenarından destek verdi. 

Bu arada İspanya Milli Takımı'nın başında 2006-2010 yılları arasında Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi takımlarından Arkas Spor'u çalıştıran Fernando Munoz Benitez bulunuyor.

Türkiye: 3 - İspanya: 2

Salon: TVF Başkent

Hakemler: Vittorio Sampaolo (İtalya), Goran Gradinski (Sırbistan)

Türkiye: Burutay, Ahmet, Serhat, Ulaş, Gökhan, Emin (Serkan, Berkan, Gökhan)

İspanya: Hernan, Delgado, Fernandez, Perez, Noda, Sugranes (Gamiz, Rodriguez, Viciana, Rocamora)

Setler: 28-26, 25-13, 24-26, 20-25, 18-16

Süre: 122 dakika (28, 20, 26, 27, 21)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler