Tarihi toplantı başladı!

Kulüpler Birliği bugünkü kritik toplantıda başta TFF Disiplin Talimatı'nın 58. maddesi olmak üzere Türk futbolunda son dönemde ortaya çıkan gelişmeleri masaya yatıracak.Yıldırım Demirören başkanlığında saat 13.30'da başlayan toplantının en önemli gündem m

Tarihi toplantı başladı!

Kulüpler Birliği bugünkü kritik toplantıda başta TFF Disiplin Talimatı'nın 58. maddesi olmak üzere Türk futbolunda son dönemde ortaya çıkan gelişmeleri masaya yatıracak.

Yıldırım Demirören başkanlığında saat 13.30'da başlayan toplantının en önemli gündem maddesi, Futbol Federasyonu'nun, şike ve teşvik primine teşebbüse de küme düşme cezası verilmesini öngören 58. maddesinin değiştirilmesinin karara bağlanması için yaptığı genel kurul kararı olacak.

Toplantıda kulüp başkanları, 58. maddeyle ilgili görüşlerini net bir şekilde dile getirecek. Kulüpler Birliği, hararetli geçmesi beklenen toplantı sonunda alınan kararları kamuoyu ile paylaşacak. Kulüpler Birliği Vakfı'nda kritik zirve öncesi 58. madde konusunda önemli görüş ayrılıkları bulunuyor. Trabzonspor, Galatasaray, Bursaspor, Orduspor ve Antalyaspor kulüpleri, 58. maddede değişiklik yapılmasına karşı çıkıyor.

Başkan Ünal Aysal'ın İsviçre'de bulunması nedeniyle Galatasaray'ı toplantıda Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk temsil ediyor. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ise toplantıya bizzat katılarak, 58. maddeyle ilgili görüşlerini dile getirecek.

Adnan Öztürk toplantıda Galatasaray Kulübü'nün bütün taleplerini içeren bir deklerasyon okuyacak. Öztürk, Kulüpler Birliği Vakfı'nın, futbolun geleceğini korumak için bir manifesto hazırlayarak, kamuoyuyla paylaşmasını da talep edecek.

Fenerbahçe'yi toplantıda Asbaşkan Ali Koç ile Cihan Kamer temsil ediyor...

Sivasspor'u temsilen Erdal Sarılar bulunurken, Ağabeyi vefat eden Mersin İdman Yurdu Başkanı Ali Kahramanlı toplantıya katılamadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor