Taraftar'dan açıklama

 Yenice Trabzonspor Taraftarları Dayanışma ve Kültür Birliği Derneği Başkanı İbrahim Yaylı, ilçede geçtiğimiz yıl meydana gelen Fenerbahçe bayrağının yakılması sonrası ceza alanlar hakkında bayrak yakmanın yanlış olduğunu, kararın ise ağır olduğunu söyled

Taraftar'dan açıklama

 

Yenice Trabzonspor Taraftarları Dayanışma ve Kültür Birliği Derneği Başkanı İbrahim Yaylı, ilçede geçtiğimiz yıl meydana gelen Fenerbahçe bayrağının yakılması sonrası ceza alanlar hakkında bayrak yakmanın yanlış olduğunu, kararın ise ağır olduğunu söyledi. 

Başkan Yaylı, geçtiğimiz sezon sonunda meydana gelen olayın yargı aşaması sona ermesi ve olayın ulusal basında, 3-4 gündür büyük yankı bulduğunu ve Fenerbahçe bayrağının indirilip, yakılmasını, 6 Haziran 2011 tarihli basın açıklaması ile Fenerbahçe bayrağının indirilip, yakılmasını üzüntü ile karşıladıklarını belirterek Bu gün gelinen noktada, bayrağı indirip, yakanlara, mahkeme, kararını açıkladı, 4 kesin hapis cezası. Hatırlanacağı gibi olaya, Ersin Arat ve Halim Bilir isimli spor taraftarları karışmıştı. Savcılığa intikal etmeden, konuyu taraflar kendi aralarında çözmeye çalışsalardı, karşımıza böyle bir karar çıkmayabilirdi. Fakat öyle olmadı. Bayrak yakma olayında, çok ısrarcı olundu. Bunun sonucunda iş Savcılıktan, Mahkemeye intikal edince, Mahkeme de kararını, altı ay, yirmi gün olarak cezai müeyyidesini açıkladı” dedi. İlçelerinin ufak olmasından dolayı, herkesin birbirini tanıdığını ve akraba olduğunu belirten İbrahim Yaylı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bayrak yakan gençlerimizden Ersin Arat Beşiktaş, Halim Bilir’de Trabzonspor taraftarıdır. Olay sonrası kendileri ile görüştüğümüzde, 'Şehrin Cumhuriyet Meydanı’nda, FB taraftarı olan bir gencin, bize yaptığı söz ve hareketlerinden psikolojik olarak çok etkilendik, Bunun üzerine bizde, bir anlık duygularımızla, Meydanın üzerinde asılı bulunan, bayrağı indirdik. Yaptığımız yanlış idi. Pişmanız' demişlerdi. Bu gün Ersin Arat, işi dolayısı ile iflas etmiş, iflas öncesi babasını da kaybetmiş, depresyon hastası olması nedeniyle, ilaç almaktadır. Halim Bilir’de normal bir işi yok, o da depresyon hastası, ilaç kullanmaktadır. Her ikisi de günlük yaşamda sakin olup, depresyon tedavilerini sürdürmektedir. Tüm profesyonel ve amatör spor kulüplerimizin tek ve en yüksek amacı, ülkemizin birliği, beraberliği, kardeşliği ve dostluğun gelişmesine, katkı yapması ve bu duygular sonucunda oluşan sinerjimizi de uluslar arası müsabakalara taşımak, en büyük hedefimiz olmalıdır. Hangi takım olursa olsun, bu olay da Fenerbahçe bayrağının yakılması yanlıştır. Yanlışa sahip çıkamayız. Daha uyanık olup, birbirimize düşmemeliyiz. Çünkü hep bu ülkenin çocuklarıyız. Taraftarlar olarak, birbirimize karşı kibar, saygılı ve hoşgörülü olursak, daha sağlıklı hareket etmiş olacağımızı düşünüyoruz. Böyle düşünmeye de ihtiyacımız var. Bu bağlamda, iki gencimizin hür yaşamdan alınıp, 4 ay dört duvar arasına konulmasını da, ağır bir ceza olarak değerlendiriyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler