Tahkim’e Fener ayarı

 UEFA’nın dün 'mali disiplinsizlik' nedeniyle Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor’a Avrupa’dan 1 yıl men cezası vermesi ile birlikte gözler Futbol Federasyonu’nun Avrupa Kupaları'na gelecek sezon Beşiktaş ve Bursaspor’un yerine kimi göndereceğine çevrild

Tahkim’e Fener ayarı

 

UEFA’nın dün 'mali disiplinsizlik' nedeniyle Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor’a Avrupa’dan 1 yıl men cezası vermesi ile birlikte gözler Futbol Federasyonu’nun Avrupa Kupaları'na gelecek sezon Beşiktaş ve Bursaspor’un yerine kimi göndereceğine çevrildi.

 

Federasyonda bugün sıcak saatler yaşanırken, öğlen saatlerinde yönetici hücumuna uğrayan TFF binasına bu kez de UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’in gelmesi değişik yorumlara neden oldu..

 

Erzik'in, bizzat Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören ile görüştüğü öğrenildi. TFF’nin Beşiktaş ile Bursaspor’un yerine Avrupa için Eskişehirspor ve İBB’yi göndermeyi düşündüğü, Erzik’in ise "Tahkim Kurulu, bu takımlar ve Şekip Mosturoğlu ile İlhan Ekşioğlu’nun cezalarını 58’nci maddeden onaylarsa sıkıntı olur dediği ifade edildi.

Tahkim Kurulu'nun bu gelişmeler üzerine ceza alan kişiler hakkında değerlendirmeyi 58’nci maddeden yapmayacağı, sadece "Etik ihlali"nden suçlu bulacağı öğrenildi.

UEFA CEZA İSTİYOR, TFF DİRENİYOR

Gelişmeleri yakından takip ederek UEFA adına İstanbul'da bulunan ve Demirören ile görüşen Erzik'in ceza verilmesi yolunda direttiği ancak TFF'nin buna karşı çıktığı iddia ediliyor.

Kurul’un PFDK’dan 3 yıl ceza alan Fenerbahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu ve 1 yıl ceza alan Şekip Mosturoğlu başta olmak üzere kendisine yapılan itirazları akşam geç saatlerde karara bağlaması bekleniyor..

Bu arada TFF’ye Erzik’ten önce İBB’nin eski başkanı Göksel Gümüşdağ, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ve Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar’ın da gittiği ve Başkan Yıldırım Demirören ile ayrı ayrı görüştüğü bildirildi..

KARARLAR UEFA'YA YAZILI BİLDİRİLECEK

TFF'nin eski Hukuk İşlerinden Sorumlu Üyesi Yunus Egemenoğlu, "UEFA kararları sözlü olarak değil yazılı bilgilenme ile alır. Her gelişme çevirileri ile birlikte yazılı olarak bildirilir. Eğer bu hafta Tahkim kararını verirse bu karar haftaya çevirileriyle birlikte gönderilir. UEFA aykırılık var mı diye incelemesini yapar. Bir aykırılı tespit etmesi durumunda düzeltme ister.. Ancak bu aykırılık düzeltilmezse yaptırım uygulanır" dedi.

TAHKİM'DEN SES ÇIKMADI

Bu arada PFDK'nın şikeyle ilgili verdiği kararları bugün görüşmesi beklenen Tahkim Kurulu, sadece Keçiörengücü ve Tepecikspor dosyalarını görüştü.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler