Tahkim Pazartesi günü açıklıyor

(PFDK) kestiği cezaların ardından itirazları değerlendiren Tahkim Kurulu, kararını pazartesi açıklayacak. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) kestiği cezaların ardından itirazları değerlendiren Tahkim Kurulu, kararını pazartesi günü açıklayaması

Tahkim Pazartesi günü açıklıyor

(PFDK) kestiği cezaların ardından itirazları değerlendiren Tahkim Kurulu, kararını pazartesi açıklayacak. 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) kestiği cezaların ardından itirazları değerlendiren Tahkim Kurulu, kararını pazartesi günü açıklayaması bekleniyor.

  Tahkimin vereceği kararın en önemli noktası, UEFA’nın bu gelişmeleri bekliyor olması. Tahkim Kurulu ya PFDK’nın verdiği cezaları onaylayacak ya da itirazlar paralelinde iptal veya indirime gidecek.

UEFA’nın da kararlar ışığında gelecek hafta sonuna kadar Türkiye dosyasını sonuca bağlaması bekleniyor.

 Taühkim Kurulunun UEFA'nın tepki götermesi üzerine kararı 58.maddeye göre değil ETİK ihlal'den vereceği ve tüm cezaları kaldıracağı iddia edildi

 

2 ÇÖZÜM YOLU DA DİKENLİ...

1 TAHKİM, disiplin talimatındaki yeni 58. maddeye göre Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu gibi yöneticilerin cezalarını onarsa UEFA, 'şahıs-kulüp' ayrımı tanımadığı için kulüplerin ceza alıp almadığına bakılır. Bu durumda ilgili kulüpler (F.Bahçe, İBB, Eskişehir) Avrupa'ya alınmaz. Çözüm ise kişilerin şike cezasını kaldırıp 'etik' cezalar vermek.

 2 EĞER Tahkim Kurulu cezaları (10 kişi) kaldırırsa bu kez UEFA'da 'şike örtbas' ediliyor duygusu uyanır ve yeni bir soruşturma açılır.

 İŞTE bu kritik durumdan dolayı Tahkim kararı erteledi. Tahkim'in kararı çıkınca UEFA'ya gidecek. UEFA da sıkıntı varsa mektup yazıp 'düzeltme' isteyecek.

 

Kimler ne ceza almıştı?

İlhan Ekşioğlu: 3 yıl

Şekip Mosturoğlu: 1 yıl

Cemil Turan: 1 yıl

İbrahim Akın: 3 yıl

Ahmet Çelebi: 2 yıl

Ümit Karan: 2 yıl

Serdar Kulbilge: 2 yıl

Cengiz Demirel: 1 yıl

Yavuz Ağırgöl: 1 yıl

Mehmet Şen: 1 yıl

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor