Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda Galatasaray ile Fenerbahçe arasında bu akşam oynanacak Turkcell Süper Kupa maçının seremonisinde İstiklal Marşı okunacak ve statta Türk bayrakları yer alacak.
Galatasaray ile Fenerbahçe, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda bu akşam TSİ 20.45’te 2023 Turkcell Süper Kupa’da karşı karşıya gelecek. Organizasyondan önce ülke federasyonları ve yetkili makamlar arasında yapılan protokol gereği maç seremonisinde İstiklal Marşı okunabilecek ve stada Türk bayrakları asılacak.
Müsabaka, 100. yıl etkinlikleri, şehitler için saygı duruşu ve sanatçı Norm Ender'in okuyacağı İstiklal Marşı ile başlayacak.
Ancak söz konusu protokolde bulunmayan hem Galatasaray’ın hem de Fenerbahçe’nin sahaya çıkmak istedikleri Atatürk posteri ve diğer posterlerle ilgili ise Suudi yetkililerle görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.
TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;
"Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır."
Tüm Yorumlar (9)
Rifat K
2 yıl önceSuudi Arabistan yetkililerinden Atatürk posteri ile sahaya çıkmak için izin mi almak gerekiyormuş, neyin görüşmesi bu.
Taraftar
2 yıl önceAtatürk fotoğrafının stada girişi için izin istiyorsanız ayıptır. Artık bu kadarı da yeter. Namuslu, şerefli adam olun. Türk dedin mi insanın aklına nasıl Fatih, Kanuni geliyorsa Atatürk' te geliyordur. Atatürk' te bu ülke insanının ejdadıdır. İnsanlar artık bir yere kadar sabredebilir. Yüzsüzlüğü ele almayın. Kuran, Türk bayrağı ve Atatürk bu ülkenin kırmızı çizgisidir. Atatürk' ü artık ötekileştirmeyin. Yeter.
Vatandaş
2 yıl önceEger izin almak gerekiyorsa ben olsam 2 Türk takımının yerinde bir an önce ülkemize geri dönerim ..
wwww.
2 yıl önceBunlar Tarih boyuncaTürk Milletini sevmediler, şimdi de sevmiyorlar, sevmezler. Bu bir tahmin veya iftira değil, tarihi bir gerçektir. İsteyen araştıabilir. Buna rağmen, bizdeki Arapseviciliği anlamak mümkün değildir. Final oynayacak başka yrr mi yoktu? Adamlar kalkıyor, kendi şahsi hükümlerini emrivakiye dönüştürüyorlar.
Sinan Sencer
2 yıl önceBeyler, kendi ideolojinizle, vatan millet edebiyatı ile konuşmayın. Suudilerin görüşlerini elbette biliyoruz, bu bir yana bu organizasyon onlara satıldıysa onların kurallarına tabii olursunuz ve her şeyinize karışırlar. Uefa organizasyonuna gittiğinizde istediğiniz pankartla çıkabiliyor musunuz? Kolunuza takacağınız siyah bant bile izin verilirse takılabilir. Bu konunun bu hale getirilmesi Federasyon ve kulüplerin suçudur. Bu konu anlaşma yapılırken dile getirilmeliydi ve anlaşmada olmalıydı.
Yomrali Hacıhamzaoğlu
2 yıl önceLa yemişim izini, bayrak acamayacaksam ne anlamı var. Ben olsam direk geri dönerim. Yemişim süper kupayı, ne fenerin neden Galatasarayin ordan gelecek 1,2 mio usa ihtiyacı var.Nokta
Akcaabat
2 yıl önceZihniyeti akparti bunları şımartdı da şımartdı.
Yomrali Hacıhamzaoğlu
2 yıl önceNe arabin yüzü, Ne şamın şekeri.Nokta
Ozkayam
2 yıl önceBazı yorumcular, merak ediyorum yukarıdaki haberi hangi gözle okudunuz? Adamlar, Türk bayrağına, istiklal marşına engel olmuyorki. Çoğunuz, arap düşmanımısınız yoksa bu kin kokan yazılarınız ney? Sen kendi atanı osmanlıyı, 100 yıldır eleştiriyorsun. Arap halkının ekseri çoğunluğu, Türkleri ve osmanlıyı rahmetle minnetle yadediyor. Hani müslüman müslümanın kardeşiydi? Adam galip gelene, 2,5 milyon dolar, yenilene, 1,250 milyon dolar verecek. Onların kuralı yokmu?