Suriye'ye elektrik vermeyebiliriz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suriye ile ilişkiler konusunda, ''Şu anda oraya elektrik veriyoruz. Bu seyir devam ederse tüm bu kararları gözden geçirmek zorunda kalabiliriz'' dedi.Bakan Yıldız, petrol arama çalışmaları kapsamında TPAO ile

Suriye'ye elektrik vermeyebiliriz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suriye ile ilişkiler konusunda, ''Şu anda oraya elektrik veriyoruz. Bu seyir devam ederse tüm bu kararları gözden geçirmek zorunda kalabiliriz'' dedi.

Bakan Yıldız, petrol arama çalışmaları kapsamında TPAO ile Suriye'nin petrol şirketinin 6 kuyuda yaptığı ortak arama çalışmalarının durdurulduğunu da bildirdi.

Özel sektörün üretimdeki payını yüzde 75 düzeyine çıkarmak istediklerini belirterek, enerji borsasıyla ilgili çalışmaların da olgunlaştığını bildiren Yıldız, deprem bölgesindeki vatandaşların yaklaşık 227 milyon lira civarındaki elektrik borçlarının bir yıl, faizsiz olarak erteleneceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler