Süper Lig'e 1 milyar dolar

Referans Gazetesi'nin haberine göre, Aralık ayının sonunda yapılması planlanan Turkcell Süper Lig yayın ihalesinde dört yıl için 1 milyar dolar gelir bekleniyor. İhale bu rakamla gerçekleştirilirse, naklen yayından 10 yıl sağlanan gelir, dört yılda kazanı

Süper Lig'e 1 milyar dolar
Referans Gazetesi'nin haberine göre, Aralık ayının sonunda yapılması planlanan Turkcell Süper Lig yayın ihalesinde dört yıl için 1 milyar dolar gelir bekleniyor. İhale bu rakamla gerçekleştirilirse, naklen yayından 10 yıl sağlanan gelir, dört yılda kazanılmış olacak.

Yeni ihale taslağına göre; biri şifreli, diğeri şifresiz iki kurum dışında hiçbir kanalda maç görüntüleri yer almayacak. Diğer televizyonlar, özetleri ancak son maç bittikten sonra 12 saat sonra verebilecek.

Pazar gecesi maçların haber amaçlı görüntülerini, ihaleyi kazanan biri ulusal, diğeri şifreli 2 kanal verecek. Açık kanalda özet görüntüler, canlı yayın tamamlandıktan 45 dakika sonra başlayacak. Haber amaçlı 3 'er dakikalık özetleri satın alan diğer TV kanalları, bu görüntüleri haftanın son maçının tamamlanmasından 12 saat sonra yayınlayabilecek. Federasyon karşılaşma programlarını değiştirmezse, görüntüler ancak pazartesi öğlen 12.00 'den sonra diğer TV'lerin eline ulaşacak.

AÇIK ARTIRMA OLABİLİR

Ayrıca yayın prodüksiyon kriterleri federasyon tarafından belirlenirken, tüm maçlara asgari 5-6 kameralı çekim şartı getirilecek. Böylece eleştiri konusu olan Anadolu maçlarının görüntüleri daha detaylı takip edilecek. İhale kapalı zarf sistemi ile düzenlenecek. Teklif alındıktan sonra gerekirse açık arttırma yapılacak. Bu taslak şartname, yönetim kurulunun onayından sonra Rekabet Kurulu'na gidecek.

Digiturk, Türk Telekom ve D-Smart'ın dışında NTV'nin de yayın ihalesine girmesi bekleniyor. Yeni yayın ihalesi 3 ayrı paket halinde ihale edilecek. Şirketler ayrı ayrı veya hepsine birden teklif verebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler