Süper Lig'de kaç Trabzonlu var?

Spor Toto Süper Lig’de bu sezon 18 takım kadrolarında toplam 556 kayıtlı oyuncu bulunuyor.Bir dönem Süper Lig’in hemen her takımında bulunan Trabzonlu oyuncuların sayılarında ise azalma olduğu gözleniyor. TFF verilerine göre 2012-2013 sezonu içerisinde Sü

Süper Lig'de kaç Trabzonlu var?

Spor Toto Süper Lig’de bu sezon 18 takım kadrolarında toplam 556 kayıtlı oyuncu bulunuyor.

Bir dönem Süper Lig’in hemen her takımında bulunan Trabzonlu oyuncuların sayılarında ise azalma olduğu gözleniyor. TFF verilerine göre 2012-2013 sezonu içerisinde Süper Lig’de ki 18 takımın kadrosunda toplam 10 ‘Trabzon doğumlu’ futbolcu var.

En çok Trabzon doğumlu futbolcu Trabzonspor’da bulunurken diğerleri ise Kasımpaşa, Galatasaray, Mersin, Elazığspor ve Gaziantepspor’da bulunuyor.

Trabzonspor’da Hasan Batuhan Artarslan,Mustafa Yumlu, Zeki Ayvaz, Zeki Yavru , Elazığspor’da Mücahit Atalay, Mersin’de  Ergin Keleş, Kasımpaşa’da  Abdurrahman Dereli, Gaziantepspor’da Muhammet Demir ve Orhan Gülle takımlarındaki Trabzon doğumlu futbolcular.

Süper Lig’de kaç yabancı var?

Bu sezon Süper Lig takımlarının kadrolarında ise toplam 146 yabancı futbolcu bulunuyor.

Liderlik Trabzonspor'da

Yabancı sınırlamasından dolayı en büyük sıkıntıyı çeken ise Trabzonspor. Bordo mavili takım 12 yabancısıyla kadrosunda en çok yabancı oyuncu bulunduran takım konumunda. Yabancı futbolcusu en az bulunan takım ise 5 yabancıyla bu sezon Süper Lig’e yükselen Akhisar Belediyespor.

İşte Süper Lig’de takım takım yabancı oyuncu sayısı;

Trabzonspor’da 12 , Akhisar’da 5 , Beşiktaş’ta 7, Bursaspor’da 9, Eskişehirspor’da 7 , Fenerbahçe’de 8, Galatasaray’da 8 , Gaziantepspor’da 6, Gençlerbirliği’nde 7, İBB’de 9,  Karabükspor’da 8 , Kasımpaşa’da 10 , Kayserispor’da 10 , Antalyaspor’da 6, Mersin’de 10, Orduspor’da 8, Elazığspor’da 7 ve Sivasspor’da 9.

Haber:Doğan Alayoğlu/Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor