Süper Lig hakemi görevinden alındı

 14 Mayıs 2011’de Ankara’da Gençlerbirliği ile Galatasaray arasında oynanan maçta Culio’nun direğe çarpıp çizginin hemen içine düşen şutunda golü vermesiyle, ’şahin gözlü hakem’ övgüleri ile spor basınında yer alan 36 yaşındaki Serkan Akal, 2012-2013 sezo

Süper Lig hakemi görevinden alındı

 

14 Mayıs 2011’de Ankara’da Gençlerbirliği ile Galatasaray arasında oynanan maçta Culio’nun direğe çarpıp çizginin hemen içine düşen şutunda golü vermesiyle, ’şahin gözlü hakem’ övgüleri ile spor basınında yer alan 36 yaşındaki Serkan Akal, 2012-2013 sezonunda görev aldığı maçlar nedeniyle işini kaybetti.
 
Spor Toto Süper Lig’de üst klasman yardımcı hakemi olarak görev yapan Serkan Akal’ın, doktor raporu ile istirahatli olduğu günlerde maçlarda görev yaptığı gerekçesiyle, ’veri hazırlama kontrol işletmeni’ olarak taşeron firmaya bağlı çalıştığı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ndeki işine son verildi. Serkan Akal, 7 yıldır çalıştığı hastanedeki işine geri dönebilmek için yargıya başvurmaya hazırlanıyor.
 
Bu sezon süper ligde birçok maçta görev alan, geçen 18 Nisan’da Eskişehir-Fenerbahçe kupa maçında 2’nci yardımcı hakem, son olarak da 27 Nisan’daki Trabzonspor-Gençlerbirliği lig maçında yine 2’nci yardımcı hakem olarak görev yapan Serkan Akal’ın, ’veri hazırlama kontrol işletmeni’ olarak taşeron firmaya bağlı çalıştığı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ndeki işine son verildi.    
 
İHTARNAME İLE İŞİNE SON VERİLDİ
 
Taşeron firma tarafından Serkan Akal’a gönderilen ihtarnamede, doktor raporu ile istirahatli olduğu günlerde maçlarda görev alarak işverene karşı doğruluk ve bağlılığa uymadığı, işyerinde diğer personele karşı gösterdiği tutum ve davranışlarla da işyeri düzenini bozduğu gerekçesiyle iş akdinin sonlandırıldığı bildirildi. Akal’a 2 Mayıs’ta noter aracılığıyla gönderilen ihtarnamede şöyle denildi:
 
"Çalışma süresinde sürekli rapor alarak devamsızlıklarınızın artmasının yanında, işe devam ettiğiniz günlerde personel ve hastane iderasine karşı gösterdiğiniz tutum ve davranışlar nedenyle işyeri düzenini bozduğunuz hususlarında uyarıldığınız bilinmektedir. 2012-2013 döneminde raporlu günler içinde hakemlik yaptığınız, kamplara katıldığınız Türkiye Futbol Federasyonu kayıtları ile sabittir. Çeşitli sebeplerle rahatsız olarak görüldüğünüz ve işe devam edebilme durumunuz bulunmadığı halde, raporlu istirahatli günlerde değişik şehirlerde futbol maçı yönetimlerinde bulunmanız tarafımıza karış yükümlü olduğunuz doğruluk ve bağlılık ilkesini açıkça ihlal etmektedir."
 
Serkan Akal’ın, raporlu olduğu günlerde görev aldığı maçların listesine de yer verilen ihtarnamede, "İşyerinde diğer personele karşı işyeri düzenini bozucu tutum ve davranışlarınızın devamının yanında, istirahatli görüldüğünüz günlerde futbol hakemliği yaptığınız da sabit olduğundan, İş Kanunu gereği iş sözleşmeniz feshedilmiştir" denildi. İhtarnamede ayrıca Serkan Akal’a rapor veren Aile Hekimliği ve doktoru hakkında sağlık bakanlığı’na şikayette bulunulacağı ifade edildi.
 
YARGIYA BAŞVURACAK
 
Daha önceki sezonlarda da aynı şekilde rapor alarak maçlarda görev aldığını yakın çevresine anlatan Serkan Akal’ın, hastanede gördüğü bazı usulsüzlüklere karşı çıktığı için işine son verildiğine inanarak yargıya başvurmaya hazırlandığı belirtildi. Şirket yetkilileri ise Serkan Akal’ın, daha önceki sezonlarda da benzer şekilde rapor alarak maçlarda görev aldığını, ancak bu sezon bu durumun çok daha sık yaşandığını, 10 Şubat’tan bu yana hastanedeki işine gelmediğini de söylediler. Yetkililer ayrıca Serkan Akal’ın işyerinde uyumsuz davranışlarda bulunduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler