Süper Final'in 'Süper' takımları

Spor Toto Süper Lig'de normal sezon tamamladı. Şimdi sıra geldi, 34 haftayı ilk 4 sırada bitiren ve toplam değerleri 454.600.000 Euro olan takımların karşı karşıya geleceği, sonunda da 2011-2012 sezonun şampiyonunun belli olacağı Süper Final'e 2011-2012 s

Süper Final'in 'Süper' takımları

Spor Toto Süper Lig'de normal sezon tamamladı. Şimdi sıra geldi, 34 haftayı ilk 4 sırada bitiren ve toplam değerleri 454.600.000 Euro olan takımların karşı karşıya geleceği, sonunda da 2011-2012 sezonun şampiyonunun belli olacağı Süper Final'e 2011-2012 sezonunun 34 haftalık normal periyodunu Galatasaray 77 puanla ilk sırada tamamladı. Fenerbahçe 68 puanla 2., Trabzonspor 56 puanla 3., Beşiktaş da 55 puanla 4. sırada bitirdi.

 

'4 büyükler' olarak adlandırdığımız Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş arasında oynanacak ve nefesleri kesecek maçlar sonunda 1. olan takım şampiyonluk unvanını kazanarak Devler Ligi gruplarına katılmaya hak kazanacak.
 

 

2. olan ekip, Şampiyonlar Ligi'ne 2. ön eleme turundan katılacak. 3. takım Avrupa Ligi bileti alırken, 4. olan ekip ise, Avrupa Ligi play-off grubunu ilk sırada tamamlayan takımla 20 Mayıs Pazar günü karşılaşacak, kazanan Avrupa Ligi'ne gidecek. UEFA'ya gidecek bir diğer takım ise Türkiye Kupası Şampiyonu olacak.

 

 GALATASARAY (Süper Final'e 39 puanla başlayacak)

 

Geçen sezon geçirdiği kötü günler sonrasında takımın başına Fatih Terim'i getiren ve köklü değişikliklere giden sarı-kırmızılı takım, sezonu 77 puanla ilk sırada tamamladı. Play-off'lara en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 5 puan önünde başlayacak olan Galatasaray, rakiplerine göre bir adım önde. Sezon başında yapılan köklü değişim sırasında Premier Lig'in Bolton takımından transfer edilen Johan Elmander, attığı 12 golle takımının skor yükünü sırtladı. Sezonun ortasında Antalyaspor'dan alınan Necati Ateş de çıktığı 10 maçta 6 gol atarak takımının başarısında büyük rol oynadı. 'Yerli Xavi' olarak adlandırılan Selçuk İnan, Trabzonspor'da gösterdiği başarılı performansını sarı-kırmızılı forma altında da gösterdi. Milli futbolcu attığı 11 golün dışında verdiği 12 de gol pasıyla taraftarları heyecanlandıran isimlerden biri olmayı başardı. Sahasında oynadığı 17 karşılaşmanın 13'ünü kazanan sarı-kırmızılı takım 1 yenilgi alırken rakipleriyle 3 kez de berabere kaldı. Galatasaray, deplasmandaki 17 karşılaşmasının 10’unu kazanırken 2 kez yenildi, 5 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.

 

Süper Final öncesi en büyük handikapı: Geçtiğimiz gün, takımın iki önemli ismi Felipe Melo ve Albert Riera arasında yaşanan kavga takımın havasında değişime neden oldu. Ekipte en büyük korku, kavga nedeniyle oyuncular arasında gruplaşmaların meydana gelmesi.

 

Takımın kilit oyuncuları: Muslera (Kaleci), Melo (Orta saha), Elmander - Necati (Forvet)Derbi karnesi: Beşiktaş 0-0 Galatasaray, Galatasaray 3-1 Fenerbahçe, Trabzonspor 0-3 Galatasaray, Galatasaray 3-2 Beşiktaş, Fenerbahçe 2-2 Galatasaray, Galatasaray 1-1 Trabzonspor

Takımın toplam değeri: 121.500.000 Euro. En pahalı oyuncu: Felipe Melo (16 milyon Euro)

 

FENERBAHÇE (Süper Final'e 34 puanla başlayacak)

 

3 Temmuz'da başlayan "Futbolda Şike Soruşturması"nda kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve bazı yöneticilerinin cezaevine girmesi nedeniyle belki de süreçten en çok etkilenen ekiplerden biri olan Fenerbahçe, deplasmanlarda çok fazla puan kaybetmesine rağmen Şükrü Saracoğlu Stadı'nı adeta geçilmez bir kale haline getirdi ve 2011-2012 sezonunun normal sürecini 68 puanla 2. sırada bitirdi. Sarı Kanarya’lar, 2009-2010 sezonunun 22. haftasında, 22 Şubat 2010'da Bursaspor'a 3-2 yenildikten sonra, Kadıköy'de çıktığı 40 maçın 33'ünü kazanıp, 7 beraberlik aldı. Bu seride en büyük paylardan biri de teknik direktör Aykut Kocaman... Sarı-lacivertliler, Kocaman yönetiminde çıktığı 35 maçta 28 galibiyet, 7 beraberlik aldı. Yaşanılan süreç nedeniyle sezon başında önemli oyuncularını kaybeden Fenerbahçe’de 34 haftalık periyodun en çok göz çarpan ismi yine Brezilyalı kaptan Alex de Souza oldu. Yıldız oyuncu takımı ile çıktığı 29 karşılaşmada 14 gol atarak Fenerbahçe'nin skor yükünü sırtla an isim oldu. Fenerbahçe’nin en büyük kabusu ise deplasmanlar. Sarı Kanarya, bu sezon deplasmanda çıktığı 17 karşılaşanın sadece 6’sını kazanabildi. 5 beraberlik alan takım 6 kez de rakiplerine mağlup oldu.

 

Süper Final öncesi en büyük handikapı: Takımın deplasmanda 17 maçta yalnızca 6 galibiyet alması, sakatlığı bulunan Alex’in Süper Final ilk maçına yetişip yetişmeyeceği konusundaki belirsizlik ve Emre Belözoğlu’nun takımdan ayrılacağı konusunda çıkan dedikodular nedeniyle istediği performansı sergileyememesi.

Takımın kilit oyuncuları: Volkan (Kaleci), (Stoch (Orta saha), Alex de Souza - Sow (Forvet)

 

Derbi karnesi: Beşiktaş 2-2 Fenerbahçe, Galatasaray 3-1 Fenerbahçe, Fenerbahçe 1-0 Trabzonspor, Fenerbahçe 2-0 Beşiktaş, Fenerbahçe 2-2 Galatasaray, Trabzonspor 1-1 Fenerbahçe

Takımın toplam değeri: 128.050.000 Euro

En pahalı oyuncu: Moussa Sow (11 milyon Euro)

 

TRABZONSPOR (Süper Final'e 28 puanla başlayacak)

 

Karadeniz Fırtınası. 2010-2011 sezonunda kıl payı Fenerbahçe’ye kaptırdığı, yarım kalan şampiyonluk hayallerini bu sezona taşıyan bordo-mavili ekip, 2011-2012 sezonunun 34 haftalık bölümünü 56 puanla 3. sırada bitirdi ve Süper Final’e katılmaya hak kazandı. Bu sezon Trabzonspor diyince herkesin aklına ilk olarak milli futbolcu Burak Yılmaz’ın muhteşem performansı geliyor. 27 yaşındaki futbolcu attığı 32 golle hem kendi kariyer rekorunu kırdı hem de Trabzonspor’un tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Burak Yılmaz’ın olmadığı karşılaşmalarda gol yönlerinde oldukça zorlanan Trabzonspor, bu sezon aslında lige kötü başlamıştı. İlk 3 haftada 2 puan alan bordo-mavililer, sonrasında yakaladığı yenilmeme serisiyle rakipleriyle olan puan farkını kapattı. Kendi sahasındaki 17 maçın 10’unu kazanan Trabzonspor, 5 maçta yenilirken 2 de beraberlik aldı. Deplasmanlarda ise istediği performansı sergileyemeyen Karadeniz ekibi, sadece 5 galibiyet alabildi. Sezon başında birçok önemli oyuncusunu kaybeden Trabzonspor’un bu başarılı performansının en büyük etkenlerinden biri de devre arasında Gaziantepspor’dan takıma katılan Olcan Adın.. Genç oyuncu, yarım sezonda attığı 4 gol ve verdiği kritik gol paslarıyla takımının en etkili silahlarından biri haline geldi.

Süper Final öncesi en büyük handikapı: Ligin 33. haftasında sahasındaki Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan olaylar nedeniyle PFDK tarafından 2 maç ceza alan Trabzonspor’da moraller bozuk.

Takımın kilit oyuncuları: Tolga (Kaleci), Alanzinho(Orta saha), Halil Altıntop – Burak Yılmaz (Forvet)

 

Derbi karnesi: Trabzonspor 0-1 Beşiktaş, Trabzonspr 0-3 Galatasaray, Fenerbahçe 1-0 Trabzonspor, Beşiktaş 1-2 Trabzonspor, Galatasaray 1-1 Trabzonspor, Trabzonspor 1-1 Fenerbahçe

Takımın toplam değeri: 87.800.000 Euro

En pahalı oyuncu: Burak Yılmaz (10 milyon Euro)

 

BEŞİKTAŞ (Süper Final'e 28 puanla başlayacak)

 

4 büyükler arasında taraftarlarını en çok üzen ekip oldu siyah-beyazlılar. Haftalar öncesinden zirve ile arasındaki puan farkının açılmasına engel olamayan Beşiktaş, son 12 haftada sadece 2 galibiyet alarak zirvenin çok gerisinde kaldı. Tayfur Havutçu’nun yokluğunda takımın başına getirilen Portekizli Carlos Carvalhal’le her şey iyi başlamıştı. İlk 5 haftada 10 puan alan Beşiktaş, hem iç saha da hem de dış sahadaki istikrarsızlığı nedeniyle puanları elinden kaçırdı. Her zaman taraftarının etkisiyle rakip takım üzerinden büyük baskı kuran siyah-beyazlılar, bu sezon iç sahadaki 17 karşılaşmasının 10 tanesini kazanabildi. Beşiktaş’ın belki de en çok göze çarpan istatistiği deplasmanda aldığı 7 beraberlik. Ekibin en skoreri 13 gol atan Portekizli yıldız Hugo Almeida. Onu 9 golle Mustafa Pektemek ve 7 golle de bir diğer Portekizli Manuel Fernandes takip etti. Beşiktaş’ın bir de sürpriz golcüsü var. Savunmanın en önemli oyuncularından olan Tomas Sivok, rakip filelere bıraktığı 6 golle takımının sürpriz golcüsü unvanını ele geçirdi. Rüştü Reçber ve Cenk Gönen’in istikrarsız performansları, siyah-beyazlı ekibin en çok zorlandığı mevkinin kaleci pozisyonu olmasına neden oldu.

Süper Final öncesi en büyük handikapı: Oyuncularının her hafta artıp – azalan form grafiği ve maddi sorunlar nedeniyle bazı futbolcuların paralarını alamaması siyah-beyazlı takım için oluşan olumsuzluklar.

Takımın kilit oyuncuları: Fernandes – Quaresma (Orta saha), Almeida – Mustafa (Forvet)

 

Derbi karnesi: Beşiktaş 2-2 Fenerbahçe, Beşiktaş 0-0 Galatasaray, Trabzonspor 0-1 Beşiktaş, Fenerbahçe 2-0 Beşiktaş, Galatasaray 3-2 Beşiktaş, Beşiktaş 1-2 Trabzonspor

 Takımın toplam değeri: 117.250.000 Euro

En pahalı oyuncu: Ricardo Quaresma (15 milyon Euro)

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor