Şükür ‘Ergenekoncu’ dedi mi?

Ak Partili Şükür’ün şike davasından tutuklu Aziz Yıldırım’a yönelik sözleri sosyal medyada “Hakan Şükür, Aziz Yıldırım’a ‘Ergenekoncu’ dedi mi, demedi mi?” tartışması başlattı. Şükür ‘Bu bir benzetmeydi’ dedi.Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Ak

Şükür ‘Ergenekoncu’ dedi mi?

Ak Partili Şükür’ün şike davasından tutuklu Aziz Yıldırım’a yönelik sözleri sosyal medyada “Hakan Şükür, Aziz Yıldırım’a ‘Ergenekoncu’ dedi mi, demedi mi?” tartışması başlattı. Şükür ‘Bu bir benzetmeydi’ dedi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Ak Parti milletvekili Şamil Tayyar ile birlikte STV’de katıldığı programda transfer konusunun perde arkasını anlatırken “Futbolun Ergenekon’u” tabirini kullanma nedenini “Mevcut davayla eşdeğer tutmak veya onun içine dahil etmek değil, o bir benzetme.

İlişkilerin Türk spor dünyasında nasıl geliştiğini vurgulamak için kullanılmış bir ifade” sözleriyle açıkladı. Ancak medyada bir grup “Hakan Şükür, Aziz Yıldırım’a Ergenekoncu” dedi diyerek Şükür’ü suçladı. Şükür’ün ağzından böyle bir ifade çıkmadığını savunanlar da olayın saptırıldığını öne sürdü.

Yıldırım’ı, Ergenekon davasından cezaevinde bulunan generallerin kullandığı jargonu kullanmakla eleştiren Tayyar da şike davasında “Aziz Yıldırım’dan yana” tavır alan taraftarların da Fenerbahçe’yi destekleyen ulusalcı kesim olduğunu öne sürdü.

Tayyar, Yıldırım’ın 25 milyon taraftarı toplayacak gücü olması halinde bunu yapmaktan geri durmayacağını, “İstersek 25 milyon taraftar toplarız” sözleriyle mahkemeye gözdağı verdiğini öne sürerken “Fenerbahçe taraftarının büyük çoğunluğu adaletten yana, Aziz Yıldırım’ı desteklemiyor” dedi.

Şükür, futbol yorumculuğu yapmasına yönelik eleştirilere de yanıt verdi. “Hakkımda söylenenler kıskançlığın sonucu olabilir” diyen Şükür, şöyle devam etti: “Ben milletimin önünde hiç çekinmeden bir anlaşmaya imza atmışım. Birileri gıpta ile bakması gereken olaya kıskançlıkla bakabiliyor. Bir de siyaseten kullanma süreci var; İnsanların benimle ilgili hesapları vardır elbette. Bunlar alışkın olduğum şeyler. Bu söylenilenlerin hepsi yalan, iftira. Benim üzerimden siyaset yapılıyor. Bu tür kıskançlıktan olabilir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor