"Suç işleme özgürlüğü istiyorlar"

Trabzonspor'un efsane isimlerinden Özkan Sümer, Hürriyet'teki ilk yazısında "Suç işleme özgürlüğü" istiyorlar dedi.İşte Özkan Sümer'in köşe yazısı: "58. Madde’de belirtilen suçlardan ötürü küme düşmenin kaldırılması isteği aslında kulüp yöneticilerinin “s

"Suç işleme özgürlüğü istiyorlar"

Trabzonspor'un efsane isimlerinden Özkan Sümer, Hürriyet'teki ilk yazısında "Suç işleme özgürlüğü" istiyorlar dedi.

İşte Özkan Sümer'in köşe yazısı: "58. Madde’de belirtilen suçlardan ötürü küme düşmenin kaldırılması isteği aslında kulüp yöneticilerinin “suç işleme hakkı” talep etmeleridir. Kulüpler Birliği bundan sonra işlenen suçlara ödül talep ederse, şaşırmamalı. 

FUTBOLUN özerkliğine en duyarlı olması gereken Kulüpler Birliği, 58. Madde’nin değişmesi ya da işletilmemesi için Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’tan destek istiyor.
Bu durum iki şekilde açıklanabilir. Ya Kulüpler Birliği bulundukları durumun farkında değil, ya da ülke futbolunun geleceği umurlarında değil.

58. Madde’de belirtilen suçlardan ötürü küme düşmenin kaldırılması isteği aslında kulüp yöneticilerinin “suç işleme hakkı” talep etmeleridir.
Önce şiddet yasasının ve şimdi de 58. Madde’nin değişmesi hareketini başlatan Kulüpler Birliği, bundan sonra işlenen suçlara ödül talep ederse, şaşmamak gerekir.

Sonuç belli gibi
Futbol Federasyonu’na gelince. Kulüpler Birliği’nin onaylamadığı hiçbir kararın arkasında durmayışı, zor olan şartları daha da zorlaştırmıştır.

460.20120103125227.jpg

En son 58. Madde’nin kesinlikle uygulanacağını ifade eden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, birkaç gün sonra 58. Madde’nin etkisizleştirilmesi için genel kurulun toplanması kararını alıyorsa, bu durum sorunun sonlanması değil, Futbol Federasyonu’nun saygınlığının ve güvenilirliğinin sonlanması anlamına gelir.
Genel Kurul’dan nasıl bir karar çıkar?

TFF yönetim kurulunu oluşturan mekanizma, 58. Madde’nin değişmesini istediğine göre sonuç belli demektir.
Düşünüyorum da, ne kadar öldük TFF’nin ÖZERKLİĞİ’ni yaşatmak için.

ARA DÖNEM SENDROMU
ARA transfer dönemine her zamankinden daha farklı ve büyük sorunlarla girildi. İlk yarının yoğunluğu, yorgunluğu ve gerginliği ile bir hayli hırpalanan futbolcular, biraz olsun toparlanma imkanı bulamadan daha zor ve gergin geçeceği şimdiden belli olan ikinci yarıya başlayacak.

Her şeyde olduğu gibi TFF, “Mevsim Planlaması”nı da bir kaosa çevirme becerisini gösterdi. Kulüplerin bir kısmı play-off hesapları yaparken, diğerleri kümede kalma kaygıları ile kadrolarını güçlendirmeye çalışıyorlar. 

Ancak takımların performanslarını yükseltmek için kadrolarına kattıkları yeni oyuncuların çözüm üretebilmesi, yeterli şartların oluşmasına bağlı. Sportif başarı rastlantı ya da ilahi bir lütuf değildir. Sportif başarı bir planlama işidir. Ve bu planlamanın değer zinciri şöyledir:

1-Oyuncu ihtiyaçlarının yalnızca mevki olarak değil, nitelik olarak da tespit edilmesi.
2-Transfer araştırmasının güvenilirliği için seçicinin yetkinliği.
3-Oyuncunun değişik şartlarda ve mevsimlerde izlenmesi.
4-Oyuncunun sosyal, kültürel, iklimsel, ailevi ihtiyaçlarının bilinmesi.
5-Oyuncunun maliyetinin, kalitesine uygun olması.
6-Bilhassa ara dönemde alınan oyuncunun uyum sorunu yaşayabileceğinin dikkate alınması.

TRANSFERİN ETKİLERİ
SPORTİF başarı yalnızca iyi olan bir şey değildir, iyiliğine ihtiyaç duyulan her şeydir.
Ekonomik kazanımdır.

Prestijdir.
Bütünlüktür.
Katılımdır.
Yatırımdır.
Gelişimdir.
Güvendir.
Düzendir.

Sportif başarının da birinci değeri transferdir. Bu duruma göre bir kulübün yönetim kurulu transferi bilmiyorsa, diğer bildikleri işe yaramaz.

Tabii ki yöneticilerin transferi bilmesi bizzat transferi yapması değil, yöntemi oluşturması anlamındadır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor