Suat Kılıç'tan Play-Off açıklaması

 Bakan Kılıç, Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen Gençlik Kampı Programı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. ''Play-off sisteminin kaldırılmasını nasıl değerlendirdiğinin'' sorulması üzerine Kılıç, ''Play-off sisteminin kaldırılması son derece isa

Suat Kılıç'tan Play-Off açıklaması

 

Bakan Kılıç, Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen Gençlik Kampı Programı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. ''Play-off sisteminin kaldırılmasını nasıl değerlendirdiğinin'' sorulması üzerine Kılıç, ''Play-off sisteminin kaldırılması son derece isabetli bir karar oldu. Türkiye'de kulüplerin istemediği bir sistemin zorla dayatılmasını anlamsız bulduğumuzu başından beri ifade ettik'' diye konuştu.

 

Kılıç, geçen yıl kulüplerin görüşlerine başvurulmaksızın bir model ortaya konulduğunu, bu modelin Türkiye'de futbol heyecanına katkı sağlamadığı ve aksine gerilimi artırdığı düşüncesinin hakim olduğunu ifade etti.

 

Lig sonunda en çok puan toplayan takımın şampiyon olacağı düzenin daha doğru olduğu düşüncesini taşıdıklarını vurgulayan Kılıç, ''Sezon boyunca maçlar oynanır, en fazla puan toplayan şampiyonluğunu ilan eder. Tekrar play-off oyna, ortaya yeni bir mücadele çıksın, bunlar şu anki Türkiye'nin futbol denklemi açısından çok faydalı işler değil'' diye konuştu.

 

ANTALYA'YA STADYUM PROJESİ

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Antalyaspor'un bu yıl Akdeniz Üniversitesi'ndeki stadyumda maçlarını oynayacağını hatırlattı.

 

2005 yılından bu yana Antalya'ya stadyum kazandırmak için bir çalışma içinde olduklarını anlatan Kılıç, ''Antalya'ya kazandırmayı hedeflediğimiz stadyum projesinin önünde yerelden kaynaklı engeller çıkmış olmasaydı, muhtemelen AK Parti hükümeti yerel yönetimle birlikte şu anda Antalya'yı 40 bin kişilik bir stadyuma kavuşturmuş olacaktı. Maalesef yerel yönetimin olaya bakışındaki farklılığı nedeniyle Antalya bu stadyuma kavuşamadı'' dedi.

 

Bakanlık olarak stadyum ile ilgili çalışmaları tamamladıklarını, protokolü imzaladıklarını dile getiren Kılıç, Antalya'ya UEFA standartlarında bir stadyum yapacaklarını bildirdi.

 

AK Parti Milletvekili Menderes Türel'in Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde hazırlanmış bir projesi olduğunu anlatan Kılıç, şunları söyledi:

 

''Bu projeyi uygulamaya karar verdik. Çünkü UEFA yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde de bu projenin, Antalya'nın ihtiyacına UEFA standartlarına yüzde 100 sağlar inancıyla cevap vermeye yeterli bir proje olduğunu tespit ettik. İyi ve güzel bir proje. Turizm kentine yakışır bir proje. Yüzüncü Yıl'daki mülkiyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait arsa üzerinde. Bizim hedefimiz 2012 yılı içinde hem ihalesini yapmak hem de temelini atmak.''

 

Projenin hazır olmasının hızlı hareket etme imkanı sunduğunu belirten Kılıç, Antalyaspor'un geçen yıl bir otelin stadyumunda maçlarını oynadığını, ancak bu stadyumun da uzak olması nedeniyle Antalyalılar açısından cazip olmadığını ifade etti.

 

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'ne de teşekkür eden Bakan Kılıç, üniversite stadyumunun ihtiyaca cevap verebilecek nitelikte olduğunu vurguladı. Yeni stadyumun iki yıl içinde tamamlanacağını belirten Kılıç, ''Antalyalılar dişlerini biraz sıksınlar, Tayyip Erdoğan hükümeti 2 yıl içinde Antalyaspor stadını UEFA standartlarında başarıyla bitirecek ve Antalyalılara teslim edecek'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor