Suat Kılıç TS-FB maçı için ne dedi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Trabzonspor-Fenerbahçe derbisinde çıkan olaylarla ilgili yöneltilen bir soru üzerine, "Maç yorumcusu değilim, maça özel yorum yapmam. Türkiye'de yürürlükte bulunan kanunlar her şart altında uygulanacaktır" diye konuştu. B

Suat Kılıç TS-FB maçı için ne dedi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Trabzonspor-Fenerbahçe derbisinde çıkan olaylarla ilgili yöneltilen bir soru üzerine, "Maç yorumcusu değilim, maça özel yorum yapmam. Türkiye'de yürürlükte bulunan kanunlar her şart altında uygulanacaktır" diye konuştu.

 

Bakan Kılıç, 6222 sayılı kanunun, özellikle gelecek sezondan itibaren kolluk birimleri tarafından uygulanacağını vurgularken, "Mülki amirler bu yönde uyarılarını almış durumdalar. Herkesin sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine yönelik olarak kendine düşen görevi yerine getirmesi lazım.

 

Herkes sorumluluğunun gereğini yerine getirirse, arzu edilen tablo ortaya çıkacaktır. Bunun dışında bizim yorum yapmamız doğru olmaz. Sporun her şeyden önce spor olduğunu görebilmek, taraftarlığın her şeyden önce spor

 

kulübüne yönelik taraftarlık olduğunu görebilmek gerekli. Sporda centilmenlik ruhunun tribünlere yansıması halinde, herkes zaten arzu edilen tabloyu görecektir" ifadelerini kullandı. 

 

Bu sezon uygulanan Süper Final hakkındaki görüşlerinin sorulması üzerine de Suat Kılıç, "Bu gibi kararları TFF alır. Kişisel görüşümü ortaya koymam. Paylaşırsam kendileriyle paylaşırım. Federasyon özerktir ve bu özerk yapı içinde kararları almak, uygulamak ve kulüplerle paylaşmak durumundadır.

Özerk yapısı içinde federasyon kararlarını alır ve uygular. Türkiye'de futbolun yöneticisi TFF olduğu kadar futbolun paydaşları da vardır, bunlar da kulüplerdir. Ne yaparlarsa yapsınlar ama kulüplerle istişare

ederek yapsınlar" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor