Stada mescit açtılar..

İngiltere Premier Ligi takımlarından Newcastle United, Müslüman oyuncuları için stada özel bir mescit yaptırdı.Daily Mirror'ın haberine göre, bünyesinde yedi tane Müslüman futbolcu bulunan Newcastle United, oyunculardan gelen ısrarlı talepler üzerine mesc

Stada mescit açtılar..

İngiltere Premier Ligi takımlarından Newcastle United, Müslüman oyuncuları için stada özel bir mescit yaptırdı.

Daily Mirror'ın haberine göre, bünyesinde yedi tane Müslüman futbolcu bulunan Newcastle United, oyunculardan gelen ısrarlı talepler üzerine mescit açtıklarını duyurdu.
 
Daily Mirror'a konuşan bir Newcastle United yetkilisi, Müslüman oyuncuların maçtan önce namaz kılmak gibi bir adetlerinin olduğunu belirterek, "Bu oyuncularımız daha önce stadtaki çeşitli odalarda namaz kılarak maça çıkıyorlardı. Oyuncularımızın yeni mescitle daha huzurlu maça çıkacaklarını düşünüyoruz" dedi.
 
Özellikle büyük maçlardan önce dua etmenin önemli bir alışkanlık haline geldiğini belirten yetkili, “En dindar oyuncumuz Demba maçlardan önce mutlaka dua ediyor ve arkadaşları da ona katılıyor. Mescidin oyuncular aralarında arasındaki bağları kuvvetlendireceğine inanıyoruz” diye konuştu.
 
İngiliz Premier Ligi'nde en fazla Müslüman oyuncu bulunduran Newcastle United'ta, Papiss Cisse, Cheick Tiote, Hatem Ben Arfa, Massadio Haidara, Mapou Yanga-Mbiwa, Moussa Sissoko ve Mehdi Abeid gibi Müslüman futbolcular top koşturuyor.
 
Takımdaki Müslüman oyuncular bir süre önce de, İslami kurallara aykırı olduğu gerekçesiyle formalarına bir bahis firmasının reklamının alınmasına karşı çıkmıştı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor