Spor programları denetime giriyor

Toplantıya, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, RTÜK Başkanı Davut Dursun, TVYD Başkanı Adem Gürses, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Kulüpler Birliği Vakfı Başkan

Spor programları denetime giriyor

Toplantıya, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, RTÜK Başkanı Davut Dursun, TVYD Başkanı Adem Gürses, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Halil Ünal ile vakıf temsilcileri, TFF yönetim kurulu üyeleri, TFF Merkez Hakem Kurulu (MHK) üyeleri, Türkiye Spor Yazarları Derneği temsilcileri ve televizyon kanallarının spor servisi sorumluları, spor programı yapımcıları ile sunucuları katıldı.

RTÜK Başkanı Davut Dursun toplantıda yaptığı konuşmasında, spor programlarının durumunu konuşmak için bir fırsat bulduklarını belirterek, “Spor programlarının durumu, bu programların yapımına yönelik sıkıntılar ve mevcut programlarda yaşanan olumsuzlukların giderilmesi konusunda yapılabilecekleri konuştuk. Farklı önerilerde bulunanlar oldu. Biz bunları not ettik. En somut sonucu spor programlarının ele alışına ilişkin olarak izlenmesi gereken etik kuralların belirlenmesi oldu. Bu çerçevede bir alt komisyon kurulması ve bu komisyonun çalışarak ortak etik ilkeleri belirlemesi konusunda bir karar çıktı” dedi.

Dursun, spor programlarının sunumu konusunda rahatsızlık oluşturabilecek durumları denetleyecek bir komisyon oluşturduklarını anlatarak, “TVYD, RTÜK, TFF, MHK, Spor Genel Müdürlüğü ve TSYD'den birer temsilci, İlker Yasin, Faik Çetiner, Serhat Ulueren ve Mehmet Şeyho'nun yer alacağı bir komisyon kuruldu. Bu komisyon, spor programlarının sunumu konusunda rahatsızlık oluşturacak konuların izalesiyle ilgili bir takım etik kurallar belirleyecekler. Mevcut yayınlar rahatsızlıklarını olduğunu gibi sürdürürse RTÜK'ün zaten yasadan kaynaklanan yetki ve sorumlulukları var. Bunlar kullanıyoruz, kullanmaya da devam edeceğiz. Komisyonun cezalandırması söz konusu değil. Sadece etik ilkeleri belirleyecek. Onun dışında bir yetkisi olmayacak. Bu ilkelere herkes uyarsa problemlerin azalacağını umuyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler