Soyyiğit Trabzonspor'u neden icraya verdi?

Trabzonspor eski yöneticisi Temel Soyyiğit kulüpten 450 bin USD tutarındaki alacağına karşılık Trabzonspor’un gelirlerine haciz koydurduğu şeklindeki haberlerin tam olarak gerçeği yansıtmadığını açıkladı.Haber61’net’e yazılı bir açıklama yapan Soyyiğit “

Soyyiğit Trabzonspor'u neden icraya verdi?

Trabzonspor eski yöneticisi Temel Soyyiğit kulüpten 450 bin USD tutarındaki alacağına karşılık Trabzonspor’un gelirlerine haciz koydurduğu şeklindeki haberlerin tam olarak gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Haber61’net’e yazılı bir açıklama yapan Soyyiğit “ Haberin kısmen doğru olduğunu belirterek” Sitenizde hakkımda yaptığınız haberler kısmen doğrudur. Fakat sn yönetici mali işlerden sorumlu yönetici Abdi Serdar Üstünsalih'in hakkımda yaptığı açıklamalar tam olarak gerçeği yansıtmadığı gibi insanları farklı yönlendirmektedir." dedi.

Eski yönetici Soyyiğit haciz olayına açıklık getirdiği açıklaması şöyle;

" Son günlerde basına yansıyan Trabzonspor eski yöneticisi Temel Soyyigit in Trabzonspor kulübü hakkında icra takibi başlattığı yönündeki haberlerin kısmen doğru olduğunu, fakat Trabzonspor mali işlerden sorumlu başkan yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih’in kamuoyunu yanıltan ancak gerçeği yansıtmayan beyanları olduğunu belirtmek isterim.

Benim Trabzonsporluluğumu tartışmak sayın Üstünsalih'in  haddine değildir. Ben 25 yıllık kongre üyesiyim. Yöneticiliğim döneminde bu kulübe maddi olarak yardim eden tek yönetici benim.

Bahsedilen 450 bin USD tutarındaki  alacağımla ilgili Ocak ayında kulübün maddi sıkışıklığından dolayı bana uzun vadeli çekler verildi. Bu durumdan ötürü sorun yaratmadım. Çeklerin vadeleri gelince hiç birinin karşılığı çıkmadı. Çeklerin ödenmemesinden sonra mali işlerden sorumlu başkan yardımcı ile bir defa telefonla görüştüğümde 15 Temmuzda tüm çekleri ödeyeceklerini kendisi bana söyledi. Daha sonra kendisini 15 Temmuzdan sonra onlarca defa aramamıza rağmen telefonlarımıza çıkmadı. Kulübün diğer yetkilileri, genel müdürünü de defalarca aramamıza rağmen hiç kimse bize bu konuda geri dönmedi.

Sonradan anladık ki eski yöneticinin alacağı olduğu için bir ödemeyi yapmak niyetinde değillermiş. Her turlu iletişim yollarına girmemize rağmen karşımızda bir muhatap bulamadık ve alacağımızı almak için konuyu mecburen avukatlarımıza intikal ettirdik, onlarda gerekli girişimlerde bulundular.

Ben Trabzonspor'a  3 yıl önce hiç bir beklenti içinde olmadan maddi yardımda bulundum. Yöneticiliğim döneminde mali işlerin içerisinde hiçbir şekilde bulunmadım. Alacağıma karşı olan çekleri de bana bu kulübün mali islerden sorumlu yöneticileri ödeyebilecekleri vadeler düzenleyerek vermiştir.

Ben bu kulüpte başkanlık yapmadım, yöneticilik yaptim ve maddi katkıda bulundum, üstelik 3 yıl sonrada alacağımı istemem en doğal hakkim olduğu düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor