Son bilet Kasımpaşa'nın

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan Bank Asya 1. Lig Play-Off Fina maçında Kasımpaşa, normal süresi 2-2 biten maçın uzatma dakikalarında bulduğu golle Adanaspor'u 3-2 yenerek Süper Lig'e yükselmeyi başardı.Bank Asya 1. Lig Play-Off Final maçında İstanbul ek

Son bilet Kasımpaşa'nın

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan Bank Asya 1. Lig Play-Off Fina maçında Kasımpaşa, normal süresi 2-2 biten maçın uzatma dakikalarında bulduğu golle Adanaspor'u 3-2 yenerek Süper Lig'e yükselmeyi başardı.

Bank Asya 1. Lig Play-Off Final maçında İstanbul ekibi Kasımpaşa, Adanaspor'u normal süresi 2-2 biten ve uzatmalara giden maçta 3-2 yenerek gelecek sezon Süper Lig'de yer almayı hak eden 3. takım oldu.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan maçta Gökhan Güleç'in golüyle 1-0 öne geçen Kasımpaşa, Adanaspor'dan Rahman'ın 67. dakikadaki golüne engel olamayınca maça 1-1'lik eşitlik geldi. Beraberlik golünden 4 dakika sonra Adem Büyük sahneye çıktı ve Kasımpaşa'yı 2-1 öne geçiren isim oldu. Karşılaşma bu sonuçla sona erecek derken 22. dakikada 10 kişi kalan Adanaspor, 90+4'te Mbilla'nın golü ile skora 2-2'lik beraberliği getirdi ve karşılaşmanın uzatmalara gitmesini sağladı.

 

Uzatma dakikalarının 117. dakikasında oyuna sonradan giren Azar Karadaş attığı golle Kasımpaşa'yı 3-2 üstünlüğe taşıdı. Bu gol aynı zamanda maçın da sonucunu belirleyince Kasımpaşa Süper Lig'e yükselen taraf oldu. Bu sonucun ardından Elazığspor ve Akhisar Belediye'nin ardından gelecek sezon Süper Lig'de yer alacak olan üçüncü takım Kasımpaşa olurken Süper Lig'e yükselmeye çok yaklaşan Adanaspor 8 yıllık Süper Lig hasretine son veremedi

 

Ayrıca Kasımpaşa'da 27 Mart 2012'de göreve gelen teknik direktör Metin Diyadin, geçen sezon Orduspor ile yaşadığı Süper Lig'e çıkma başarısını bir kez daha tekrarlamış oldu.

 

ADANSPOR'DA İŞLER KARIŞTI

 

Ankara'da oynanan zorlu finale her iki takım da tempolu bir futbolla başladı.

 

Karşılıklı atakların olduğu maçta Kasımpaşa topa daha fazla sahip olan ekip olarak dikkat çekti. Mücadelenin 22. dakikasında Kasımpaşa sol kanattan atak geliştirmek isterken Adanaspor savunması geçit vermedi.

 

Ancak bu pozisyonun ardından Adanaspor'da Barbaros hakem Fırat Aydınus'la sözlü diyaloğa girince önce sarı kart ardından kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

 

KASIMPAŞA ARADIĞI GOLÜ BULDU

 

Bir kişi eksik rakibi karşısında oyunun kontrolünü tamamen eline alan Kasımpaşa, 37. dakikada Gökhan Güleç'le 1-0 öne geçti.

 

Sağ kanaattan Adanaspor ceza sahası içine yapılan ortayı arka direkte Adem Büyük göğsüyle iyi kontrol etti ve içeriye çevirdi.

 

Topun gittiği noktadaki Gökhan Güleç bekletmeden vuruşunu yaptı ve takımını 1-0 öne geçiren isim oldu.

 

KALECİDEN BÜYÜK HATA

 

İkinci yarıda da pek bir varlık gösteremeyen Adanspor, 67. dakikada beraberlik golünü buldu.

 

Kasımpaşa ceza yayı etrafında serbest vuruş kazanan Adanaspor barajı geçemedi. Pozisyonun devamında Rahman sağ çaprazdan sert sayılabilecek bir vuruş yaptı.

 

Kaleci Tolga üzerine gelen topu dışarıya yumruklamak isterken topu kendi ağlarına gönderince 10 kişi oynayan Adanaspor 1-1'lik beraberliği yakaladı.

 

ADEM 'BÜYÜK'LÜĞÜNÜ GÖSTERDİ

 

Kasımpaşa'nın golcü futbolcusu Adem Büyük, 72. dakikada attığı golle takımını yeniden üstünlüğe taşıdı.

 

Adanaspor savunmasının az adamla yakalandığı dakikada Ali Bilgin ceza sahası içinde dip çizgide topu kontrol etti. Kaleci Zülküf açısını kapatmak isterken Ali Bilgin ceza sahası içine topu çevirmeyi başardı.

 

Topla buluşan Adem Büyük vuruş açısını ayarladıktan sonra çektiği şutunda top üst direğe çarparak ağlarla buluştu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele bu skorla sona erdi ve Kasımpaşa Süper Lig'e yükseldi.

 

TAM BİTTİ DERKEN...

 

Karşılaşmanın 22. dakikasında kırmızı kart gören ve maçı 10 kişi sürdürmek zorunda kalan Adanaspor, 90+4'te attığı golle 2-2'lik beraberliği yakaladı ve maçı uzatmalara taşıdı.

 

Kasımpaşa savunmasında Luiz maç boyunca yaptığı hatalara bir yenisini ekledi. Ancak bu kez Adanasporlu Mbilla affetmedi ve dar açıdan harika bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

 

Bu golün ardından Adanaspor 2-2'lik beraberliği yakalarken hakem Fırat Aydınus normal sürenin sona erdiğini işaret etti.

 

KASIMPAŞA DA 10 KİŞİ KALDI

 

Normal süresi 2-2 sona eren karşılaşmanın ilk uzatma dakikasında Kasımpaşa'da Hüseyin Yoğurtçu kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

 

Orta sahada Mbilla ile yaşadığı hava topu mücadelesinde yere düşerken rakibine kasıtlı şekilde tekme atan Hüseyin Yoğurtçu, hakem Fırat Aydınus tarafından kırmızı kartla oyun dışına atıldı.

 

Adanaspor'da Barbaros 22. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor