Şok! TFF'den Gece Operasyonu

Türkiye Futbol Müsabaka Talimatı dün gece değiştirildi. Şike ve teşebbüse küme düşürme cezası FMT'den çıkarıldı. Sırada 58. maddenin değişeceği iddiaları da yer alıyor.TFF'den bir talimat operasyonu daha... TFF internet sitesinde dün gece Futbol Müsabaka

Şok! TFF'den Gece Operasyonu

Türkiye Futbol Müsabaka Talimatı dün gece değiştirildi. Şike ve teşebbüse küme düşürme cezası FMT'den çıkarıldı.

 

Sırada 58. maddenin değişeceği iddiaları da yer alıyor.

TFF'den bir talimat operasyonu daha...

 

TFF internet sitesinde dün gece Futbol Müsabaka Talimatı'nın değiştirildiği belirtilerek, "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bugün İstanbul'da yaptığı toplantıda Futbol Müsabaka Talimatı'nın yeni halini kabul etti" denildi ve yeni talimat yayımladı. 

 

Ancak eski uygulamaların aksine hangi maddenin ne şekilde değiştirildiğine ilişkin hiçbir bilgiye yer verilmedi. Araştırılıp bakıldığında ise ortaya eski talimatla yenisinin arasında büyük farklar olduğu skandalı ortaya çıkıyor.

 

"Puan silinmesi, ligden çıkarılma ve alt kümeye indirme" başlıklı 24. ve "Müsabaka sonucunu etkileme" başlıklı 25'inci maddelerde değişiklik yapıldığı ortaya çıktı.

 

YENİSİNDE YER ALMADI

Eski talimatın 24/d'sindeki "Bir müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkileyen veya buna teşebbüs eden takımlar bir alt lige indirilir. 

Alt lig bulunmaması halinde bir yıl müsabakalara alınmazlar. Bir futbolcuya veya kulübe teşvik primi verilmesi de bu kapsamdadır" ifadesi yeni talimatta hiç yer almıyor.

 

25/4 maddesindeki "Söz konusu ihlalleri gerçekleştirdiği tespit edilen kulüpler hakkında bu talimatın 24. maddesinin 'd' bendi hükümleri uygulanır" ifadesi ise "(...) hakkında Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. maddesi uygulanır" olarak değiştirildi.

Bu operasyonla Müsabaka Talimatı'nda şike, teşvik ve ikisinin de teşebbüsüne verilecek küme düşme cezaları kaldırılmış oldu.

 

Bu suçlarla ilgili cezalar için Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. maddesindeki cezalar kaldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler