Skandal maç için karar verildi!

Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB), 21 Aralık günü 38.dakikada tatil edilen Ajax-AZ Alkmaar karşılaşmasını karara bağladı. Hollanda Kupası karşılaşması 19 Ocak tarihinde seyircisiz ve yeniden oynanacak.Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu, 21 Ara

Skandal maç için karar verildi!

Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB), 21 Aralık günü 38.dakikada tatil edilen Ajax-AZ Alkmaar karşılaşmasını karara bağladı. 

Hollanda Kupası karşılaşması 19 Ocak tarihinde seyircisiz ve yeniden oynanacak.

Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu, 21 Aralık günü Ajax'lı bir holiganın sahaya girerek rakip takımın kalecisine saldırmasından sonra tatil edilen karşılaşmanın yeniden ve seyircisizi oynanmasına karar verdi. Ajax ile AZ Alkmaar arasında ki karşılaşma 19 Ocak günü başkent Arena stadında seyircisiz oynanacak. KNVB, ayrıca Ajax kulübüne yeterli güvenlik önlemlerini almadığı gerekçesiyle 10 bin Euro ceza kesti.

Zeist kentinde ki Futbol Federasyonu binasında bugün yapılan toplantı sonrasında konu hakkında bir açıklama yapan profesyonel futbol işlerinden sorumlu Bert van Oosterveen "Üç olasılık vardı. Ajax'ın 1-0 önde olduğu skor maçın skoru olarak tescil edilebilirdi, fakat böyle bir karar almamız doğru olmazdı. İkinci bir olasılık ise maç kaldığı yerden devam edebilirdi. O zaman, AZ Alkmaar maça 10 kişi devam etme mecburiyetinde kalacaktı. Böyle bir kararı almak AZ Alkmaar'a haksızlık olurdu. Bunu için en doğru kararın maçın yeniden oynanmasıydı. Bizde öyle bir karar aldık" diyerek 19 Ocak'ta ki karşılaşmanın seyircisiz oynanacağını söyledi.

21 Aralık tarihinde Ajax-Az Alkmaar arasında başkent Amsterdam Arena'da oynanan Hollanda Kupa karşılaşmasının 38.dakikasında Ajaxlı 19 yaşındaki bir holigan sahaya girmiş rakip takımın kalecisi Esteban'a saldırmıştı. Maçın hakemi Bas Nijhuis, holiganı tekmeleyen Esteban'a kırmızı kart gösterdikten sonra, AZ Alkmaar teknik direktörü Gertjan Verbeek takımını sahadan çekerek maç tatil edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor