"Siyaset Trabzonspor'un iliklerine işleyecekmiş!"

Kuzey Ekspres Gazetesi imtiyaz sahibi Hasan Kurt 13 Ağustos 2013 günü gazetesindeki "Oltaya Vuranlar" başlıklı köşesinde Başkan Hacıosmanoğlu'nun sözlerini masaya yatırdı.İşte Kurt gazetecinin "Siyaset Trabzonspor'un iliklerine işleyecekmiş!" başlıklı yaz

"Siyaset Trabzonspor'un iliklerine işleyecekmiş!"

Kuzey Ekspres Gazetesi imtiyaz sahibi Hasan Kurt 13 Ağustos 2013 günü gazetesindeki "Oltaya Vuranlar" başlıklı köşesinde Başkan Hacıosmanoğlu'nun sözlerini masaya yatırdı.

İşte Kurt gazetecinin "Siyaset Trabzonspor'un iliklerine işleyecekmiş!" başlıklı yazısı

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, siyasetin Trabzonspor’un iliklerine işleyeceğini söylemiş. Hacıosmanoğlu kendisini eleştiren Faruk Özak’a da, 2008 yılında Kayserispor’dan transfer edilen Gökhan ile Ankara’da bir işadamının ofisinde AKP’li vekiller ile çekilmiş bir fotoğrafını örnek göstererek, ‘Sen de spora siyaset karıştırdın’ dedi.

Spor kulüplerinin dünyanın değişik ülkelerinde siyaset ile direk veya endirekt ilişkisi olduğu bir gerçek. Uluslararası spor müsabakalarında da çoğu zaman spor siyasetin gölgesindedir. Türkiye’de de spor kulüpleri hükümetlerin başka bir ifade ile siyasilerin ya kontrolünde ya da ilgi alanındadır.
Kazım Karabekir Paşa, Trabzon İdmanocağı’nın bir dönem fahri başkanı idi. Eski Başbakanlardan Şükrü Saraçoğlu, Fenerbahçe’nin uzun süre başkanlığını yapmış ve bugünkü stada da O’nun ismi verilmiş.

Türkiye’de siyaset şampiyon bile belirlemiş, küme düşmeyi engellemiş, bir üst lige çıkan takımı bile tayin etmiştir. Mesela Ankaragücü, Kenan Evren’in emri ile lige alınmış. Hatırladığım kadarıyla, Trabzonspor ikinci ligde zirve mücadelesi yaptığı yıl, ligin son maçında Gençlerbirliği Trabzon’a gelmemiş, Kayserispor da kendi evinde Ordu’yu 1-0 yenince averajla şampiyon olmuştu. Trabzonspor’un itirazı TBMM gündemine gelmiş, TBMM o gün Kayserispor’un şampiyonluğuna karar vermişti!

xxx

Trabzonspor’da bugüne kadar yöneticilik, başkanlık yapan çok sayıda kişi daha sonra siyasete atılmıştır.  Eyüp Aşık’tan Mehmet Ali Yılmaz’a, Faruk Özak’a kadar çok sayıda isim! Kişiler spor kulüplerinde isimlerini duyurmuş ve siyasete girmişlerdir. Siyaset sonrası da çok sayıda isim kulüplerde görev almışlardır.

Bu tür olayları bir yerde normal karşılayabiliriz.

İbrahim Hacıosmanoğlu’nun,  ‘Siyaset Trabzonspor’un iliklerine işleyecek’ şeklindeki söylemi ise çok daha farklı.

Siyasetin bir kulübün iliklerine işlemesi demek o kulübün, bir dönemler Rusya’da olduğu gibi ‘polis’, ‘asker’ veya devletin, hükümetin kulübü olması demektir. Romanya’da Çavuşesku’nun da bir kulübü vardı. Çavuşesku gitti, kulüp bitti!

Bir kulübün farklı siyasi görüşten taraftarı vardır. Eğer bir kulübü bir partiye veya bir iktidara endekslerseniz o kulüp paramparça olur, dağılır, dibe vurur!

Başkan Hacıosmanoğlu’nun, Faruk Özak örneğini göstermesi söylemiyle örtüşmese bile bir gerçeğin dile getirilmesidir. Özak’ın yaptığı iş siyasetçi olarak Trabzonspor’u kullanmaktı.

O nedenle siyasetçinin Trabzonspor’u, Trabzonspor’u yönetenlerin siyasetçiyi kullanması ve Trabzonspor’un bundan nemalanması farklı, siyasetin Trabzonspor’un iliklerine işlemesi çok farklıdır.

Trabzonspor’u yönetenler, iktidarda hangi parti olursa olsun kulüp menfaatleri doğrultusunda siyaseti ve siyasetçileri kullanacaktır. Mesela Özkan Sümer’in başkan olduğu dönemde dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı MHP’li Koray Aydın, Trabzonspor’a çok büyük ekonomik destek sağlamıştı. Sümer, sosyal demokrat, Aydın ise MHP’li... Ama konu Trabzonspor olunca durum değişiyor.

Trabzonspor’u yönetenler kulübü siyasetin içine çekmeyecekler ve siyaset üstü konumda bulunduracaklar ve her siyasiden de destek talep edecektir.

İstanbul kulüplerinde olduğu gibi!

Başkan tehlikeli bir söylemde bulunmuştur. Trabzonspor’u ve Trabzonsporluları rencide etmiştir, sıkıntıya sokmuştur. Trabzonspor’a gönül veren milyonlarca insanı incitmiştir. Trabzonspor

Başkanın bu söylemini düzeltmesini, siyasetçinin değil Trabzonspor’un siyaseti ve siyasetçiyi kullanması gerektiğini söylemesini bekliyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler