Siyaset de namaz gibi Allah için yapılır"

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu,  cumhurbaşkanlığı seçimlerinin insanlık tarihinin en önemli seçimi olduğunu iddia etti. Milletin kendi iktidarını cumhurbaşkanlığıyla tescil edeceğini ifade eden Soylu, namaz gibi siyasetinde tek amacının

Siyaset de namaz gibi Allah için yapılır"

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu,  cumhurbaşkanlığı seçimlerinin insanlık tarihinin en önemli seçimi olduğunu iddia etti. Milletin kendi iktidarını cumhurbaşkanlığıyla tescil edeceğini ifade eden Soylu, namaz gibi siyasetinde tek amacının Allah'a hizmet olduğunu söyledi!

 AK Parti Kdz. Ereğli ilçe Teşkilatı tarafından düzenlenen yeni yönetimin tanıtım toplantısında konuşan AK Partinin Trabzonlu Genel Başkan yardımcısı Soylu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemini anlatırken kendi söylemiyle konuyu biraz abarttı! Milletin cumhurbaşkanlığı seçimleriyle kendi iktidarını tescil edeceğini söyleyen Soylu şunları söyledi:

 “Büyüterek abartarak daha yükselterek söylüyorum belki de insanlık tarihimizin en önemli seçimidir. İlk kez, kendi iktidarımızı ve kendi insanımızı ebediyen iktidarda ve mührü elinde bulundurabilme fırsatını sağlayabileceğimiz bir seçimdir. Millet, Cumhurbaşkanlığı makamında artık kendi iktidarını tescil edecek ve bundan sonra da bu millet Türkiye Cumhuriyeti devletinde iktidar olarak ilelebet payidar kalacaktır. Bu başkasından bize verilmemiştir" Siyasetin insana olan sorumluluk için yapıldığını ifade eden Soylu, konuşmasın şöyle sürdürdü:

 

"Onun için Özal sıkıştığında siyasette yapılan hizmet bilinsin ki ibadettir demiştir. Onun için Rahmetli Menderes sıkıştığında o hep o ibadet ile hizmeti kendi açısından bir tutmuştur. Onun içindir hep siyasetçilerimiz başta Tayyip Erdoğan olmak üzere hep idamlık ve bayramlık gömleğini yan yana asmıştır. Çünkü bu millete hizmet etmenin çok büyük sorumluluğu var. Bilmenizi isterim ki siyaset bir tek şey için yapılır, bir tek sorumluluk için yapılır. İnsana ait olduğu için İnsan bu kainatın, yaratılmışların bütün evrenin, bütün evren üstü olayların, ve Cenab-ı Allah'ın yarattığı bütün sonsuzluk alemindeki en mükemmel varlıktır. O yaratılmışların en şereflisidir. Bizim derdimiz şu siyaset yapan insanlar olarak, sizlerinde belki, belki o yaptığımız hizmetlerle o yaratıcıya ulaşabilme fırsatını sunan siyaset belki. Aynı 5 vakit namaz gibi aynı ona yakarışımız yalvarışımız gibi siyasetin bir tek amacı vardır ona ulaşmak. Onun için insana hizmet ediliyor”.

 

KILIÇDAROĞLU'NU ELEŞTİRDİ

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Çin radyosuna verdiği mülakatı da eleştiren Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:

 

“Diyor ki Suriye de hem radikallerle ve hem de Suriye deki muhaliflerle maalesef bir düşmanlık üretiyor ve yakın zamanda savaşa girecek durumdadır Acıyarak izliyorum, üzülerek izliyorum. Memleketim adına kendi ülkesinin politikasını, hiç eğimli olmadan, hiç temayüllü olmadan gerçekleşen açıklamalar. Dışarıdaki ülkelere Türkiye'yi şikayet etme alışkanlığı bizim temel siyasal değerlerimizle ve temel siyasal etiğimizle bağdaşmamaktadır. Yüzlerce yıl birlikte yaşadığınız birlikte ağladığınız hissettiğiniz bayramlarda birlikte kutladığınız bazen tel örgüler etrafında birlikte kutladığınız ülke insanına sırtını mı dönseydik. Onu istiyorlardı. Bu kadar kendi tarihinden ve komşuluk ilişkilerinden bihaber bir muhalefet politikasına Türkiye'yi teslim edemeyiz".

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor