Sivasspor'un forveti kaleye geçti!

Spor Toto Süper Lig'de 2. hafta maçları geride bırakılırken Eskişehirspor, Sivasspor deplasmanından 4-0 galip ayrıldı.Geçen hafta Beşiktaş'ı sahasında mağlup eden Eskişehirspor, ligde henüz puanı bulunmayan Sivasspor'u farklı şekilde mağlup etti.Sivasspor

Sivasspor'un forveti kaleye geçti!

Spor Toto Süper Lig'de 2. hafta maçları geride bırakılırken Eskişehirspor, Sivasspor deplasmanından 4-0 galip ayrıldı.

Geçen hafta Beşiktaş'ı sahasında mağlup eden Eskişehirspor, ligde henüz puanı bulunmayan Sivasspor'u farklı şekilde mağlup etti.

Sivasspor'un etkisiz oynadığı karşılaşmada, konuk ekip Eskişehir 18. dakikada Dortmund'dan transfer ettiği Dede ile 1-0 öne geçmeyi başardı.

Golden sonra ataklarına hız kazandıran Eskişehirspor'da bu kez sahneye bir başka yeni transfer Mehmet Yıldız çıktı ve 33. dakikada takımını 2-0 öne geçiren golü attı.

Mücadelenin ilk yarısı bu skorla sona ererken ikinci yarıda Sivasspor kaptanı Hayrettin 55. dakikada gördüğü ikinci sarı kart ve sonrasında kırmızı kart ile oyundan atıldı.

10 kişi kaldıktan sonra savunmaya çekilen Sivasspor, konuk ekibin ataklarını savuşturmaya çalışsada 66. dakikada Kamara'nın golüne engel olamadı ve fark 3'e çıktı.

FORVET KALEYE GEÇTİ!

Kaptan Hayrettin'in oyun dışında kalmasının ardından 10 kişi kalan Sivasspor, 68. dakikada kaleci Borjan'ın da oyundan atılması sonrası 9 kişi kaldı.

Sivasspor kalecisi Borjan gördüğü sarı karta itirazlarını sürdürünce ikinci sarı kartı görerek oyun dışında kaldı.

Bu dakikaya kadar 3 oyuncu değişikliğini kullanmış olan Sivasspor, kalecisinin oyundan atılması sonrası forvet Morten Rasmussen'i kaleye geçirdi ve kalan dakikaları bu şekilde tamamladı.

Karşılaşmanın son dakikalarına girilirken Batuhan'ı ceza sahası içinde düşüren Rasmusse penaltıya sebebiyet verdi ve vuruşu kullanan Batuhan topu ağlara gönderdi.

Batuhan'ın bu golü maçın skorunu da tayin etmiş oldu: 0-4

Öte yandan Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay hakemlere yaptığı itirazlar sonrası tribüne gönderildi.

Eskişehirspor bu sonucun ardından puanını 6'ya yükseltirken gelecek hafta sahasında Gençlerbirliği'ni konuk edecek.

Sivasspor ise haftaya deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşacak.

4500 KİŞİ İZLEDİ

Tribünlerde 4500 kişi karşılaşmayı izlerken mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca Sivasspor Süper Lig'deki ikinci maçında da sahadan yenik ayrılmış oldu.

Eskişehirspor ise lige Beşiktaş galibiyetiyle yaptığı iyi başlangıcı Sivasspor deplasmanında aldığı 3 puanla sürdürmeyi başardı.

-MEHMET YILDIZ ESKİ TAKIMINA KARŞI-

Sezon başında Sivasspor'dan Eskişehirspor'a transfer olan golcü oyuncu Mehmet Yıldız, yıllarca formasını giyip kaptanlığını yaptığı Sivasspor'a karşı yeni takımıyla ilk sınavını verdi.

Kısa süreli ayrılıklar dışında 11 yıl Sivasspor'un başarısı için ter döken ve kırmızı-beyazlı ekibin başarılarında önemli pay sahibi olan Mehmet Yıldız, bu kez Sivaslı futbolseverlerin karşısına rakip oyuncu olarak çıktı.

Mehmet Yıldız, maç öncesi, takım arkadaşlarıyla birlikte Sivasspor yedek kulübesine giderek eski arkadaşları ve teknik heyetle hasret giderdi. Yıldız ve diğer Eskişehirsporlu oyuncular, eski teknik direktörleri Rıza Çalımbay'a da sarılarak başarı dileklerini iletti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler