Sivas'ın Hocasından Açıklama

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun kararıyla ilgili olarak, ''Trabzonspor karşılaşmasına aynı kadroyla çıkacağız diye birşey yok. O an kim gerekiyorsa onunla çıkacağım'' dedi.Sahasında hafta sonunda Gaziantepspo

Sivas'ın Hocasından Açıklama

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun kararıyla ilgili olarak, ''Trabzonspor karşılaşmasına aynı kadroyla çıkacağız diye birşey yok. O an kim gerekiyorsa onunla çıkacağım'' dedi.

Sahasında hafta sonunda Gaziantepspor'u konuk edecek olan Sivasspor, maçın yapılacağı 4 Eylül Stadı'nda teknik direktör Bülent Uygun yönetimindeki antrenmanla karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü.

Uygun, antrenman öncesinde basın mensuplarına çeşitli açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin, Trabzonspor maçının takım üzerinde halen olumsuz etkisi var mı? sorusuna Uygun, ''Türkiye üzerinde olumsuz etkisi var'' diye cevap verdi.

Uygun, şunları kaydetti:

''Bir sene boyunca, 2 sene boyunca, 3 sene boyunca, ömür boyu sürecek bu karar. Dolayısıyla bunun yansımaları her zaman sürecek. Tabii bunun yansımaları bizi ilgilendirmiyor. Ben, teknik direktörlük forması giyen bir insan olarak, futbolcularım da kendi formasını giyerek hangi şart, hangi durum, hangi pozisyon olursa olsun çıkıp biz sahada futbolun gereğini yerine getireceğiz. Yönetim kurulumuz onlarla ilgili gerekli girişimleri yapıyorlar. Ama ben bizim seyirciden rica ediyorum. Lütfen sağduyulu olsunlar. Biz bir kere öyle birşey yapmaya kalkıştık, yeltendik 2 maç sahamız kapanmıştı. Sakın ola ki destek dışında başka birşey düşünmesinler.''

Uygun, bir gazetecinin ''Trabzonspor ile tekrar edilecek maça aynı kadroyla mı çıkılacak?'' sorusuna ise ''Aynı kadroyla çıkılacak diye birşey yok'' diyerek, şunları kaydetti:

''O an kim gerekiyorsa onunla çıkacağım. Öyle birşey yok. Federasyonda iyi o zaman gelsin yedek kulübesine girsin onlar yönetsin maçı. Öyle şey olur mu? Ben hangi kadroyla çıkacağımı bilirim. O maçtaki sonradan belki imza attığı için Kanfory Sylla oynamayabilir. Benim kadromu kim belirler, o belirleyemez. Federasyonun bir kere belirleme hakkı yok. Öyle birşey yok. Oldu bir de federasyonun bahçesinde oynayalım bari.''

Bir gazetecinin ''Oynanmamış, tescil edilmemiş bir maçtan futbolcuların ceza almasını nasıl karşıladığı?'' biçimindeki sorusuna da Uygun, ''Tamamen mağdur olduk zaten. Dün akşam resepsiyondaydım. Minimum herkes. Konuştuğumuz komutanlar olsun, bürokrasinin önde gelen isimleri olsun, onlar bile şokta. Dolayısıyla çok fazla birşey söylememin ya da çok fazla yorum yapmamın artık bir anlamı yok. Olan oldu. Mühim olan Türk futbolunu daha ileriye götürebilmek. Ve bir daha böyle olayların olmamasını sağlamak. Yoksa verilen karar alınmıştır. Bundan sonra dönüşü zor'' diye konuştu.

-YENİ TRANSFER KANFORY SYLLA-


Uygun, Gine Milli Takımı'nda ön libero oynayan ve Yunanistan Ligi'nde Ethintos Asperas takımında forma giyen Kanfory Sylla ile anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Bu gece Sylla'nın kente geleceğini ifade eden Uygun, şunları kaydetti:

''Şu bir saat itibariyle de Gine Milli Takımı'nın ön liberosu olan Yunanistan Ligi'nde oynayan Kanfory Sylla ile anlaştık. Yarın sabah imzasını atıp, lisansını yetiştirip büyük bir ihtimalle de lig maçının kadrosuna alma ihtimalimiz doğuyor. Seyirciye bir tane kara boğa aldık. Beğeneceği, hoşuna gedeceği iyi bir futbolcu aldığımızı düşünüyorum. Kanfory Sylla, inşallah Sivasspor'a 3 yıl boyunca en iyi şekilde hizmet eder.''

-MEHMET YILDIZ'IN TRANSFERİ-

Mehmet Yıldız'ın transferi konusundaki soru üzerine de Uygun, pazartesi günü transfer döneminin sona erdiğini belirterek, ''Şu an Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş'ın gündeminde olan bir Mehmet Yıldız var. Bizim de söylediğimiz üzere Mehmet'in fiyatı 2 milyon Avro. Dolayısıyla bu parayı veren hangi takım olursa olsun çünkü Sivasspor'un menfaatidir. Onun dışında da görüşmelerimiz devam ediyor. Herhangi netleşmiş birşey yok. Transfer olursa da onların alternatifi her zaman hazır'' diye konuştu.

Gaziantepspor karşılaşmasını kazanmak istediklerini belirten Uygun, ''Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Burada taraftarın desteğine çok büyük bir şekilde ihtiyacımız var. Zor bir maç. Dolayısıyla zor geçmeye aday bir maçtan 3 puan aldığımız takdirde en azından milli maç arasındaki durumumuzu daha iyi bir duruma getirmek için fırsatımız var'' dedi.

Antrenman öncesinde Beşiktaş Yaz Spor Okulu'nun minik futbolcuları da Sivassporlu futbolcuları ziyaret ederek, maç öncesinde onlara moral verdiler. Yaz spor okulu yöneticilerinden Nurcan Şen de teknik direktör Bülent Uygun'a, ''58 Uygun'' yazılı bir Beşiktaş forması hediye etti.

Minik futbolcular daha sonra sevdikleri futbolculara çiçek vererek, formalarını imzalattılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor