Sitti Ana tahliye edildi

Siirt'te "örgüt propagandası" yapmak suçundan 20 aylık hapis cezası nedeniyle cezaevine konulan 79 yaşındaki Sitti Şen tahliye edildi. BDP ’nin Diyarbakır ’da 14 Temmuz günü, Valilik tarafından yasaklanmasına rağmen yapacağını açıkladığı ve olaylı geçen m

Sitti Ana tahliye edildi

Siirt'te "örgüt propagandası" yapmak suçundan 20 aylık hapis cezası nedeniyle cezaevine konulan 79 yaşındaki Sitti Şen tahliye edildi.

 

BDP ’nin Diyarbakır ’da 14 Temmuz günü, Valilik tarafından yasaklanmasına rağmen yapacağını açıkladığı ve olaylı geçen mitinge katılmak üzere yola çıkan ve arkadaşlarıyla birlikte Siirt çıkışında gözaltına alınan Siti Şen, cezaevinden tahliye oldu.

BDP lideri Selahattin Demirtaş , tahliye haberini twitter ’dan duyurdu. Demirtaş paylaştığı twitinde “Siirt cezaevinden aldigim kesin bilgi:Siti ana bu gun saat 11:00'da tahliye edildi,su anda disaridadir.Gecmis olsun ve lanet olsun” ifadelerini kullandı.

Gözaltına alındıktan sonra Siirt Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Siti Şen’in burada yapılan soruşturmasında 30 Ağustos 2006’da, Abdullah Öcalan ’ın cezaevi koşullarını protesto amaçlı düzenlenen açlık grevine katıldığı, bu nedenle hakkında ’Örgüt propagandası yapmak’ suçundan açılan davada 20 ay hapis cezası aldığı, bu cezanın da Yargıtan 9’ncu Ağır Ceza Dairesi’ne onandığı ortaya çıkmıştı.

Bunun üzerine 7 çocuk annesi Siti Şen, Siirt E Tipi Cezaevi’ne konulmuştu.

 

KIZI MAYINA BASARAK, OĞLU ÇATIŞMADA ÖLDÜ, BİR OĞLU CEZAEVİNDE

Siti Şen’in kızı Gülistan’ın 1993 yılında Siirt Eruh İlçesi’ne bağlı Balıkavak Köyü civarında bastığı mayının patlaması sonucu hayatını kaybettiği, oğlu Mehmet’in ise, PKK ’ya katıldıktan sonra 1996 yılında çatışmada öldüğü, diğer oğlu Abdullah’ın da PKK davasında Almanya ’da hala cezaevinde bulunduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler