'Şikeyi şike girişimine çevirdiler'

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in, şike sürecinde "Yalnız bırakıldıkları" şeklindeki haber61.net'e yaptığı özel açıklamaların yankıları sürüyor. Geçtiğimiz hafta içinde Çağlayan'da görülen davanın bitmesinin ardından haber61'e yalnız bırakıldık şeklinde

'Şikeyi şike girişimine çevirdiler'

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in, şike sürecinde "Yalnız bırakıldıkları" şeklindeki haber61.net'e yaptığı özel açıklamaların yankıları sürüyor.

 

Geçtiğimiz hafta içinde Çağlayan'da görülen davanın bitmesinin ardından haber61'e yalnız bırakıldık şeklinde açıklama yapan ve "Şenol Güneş bile bizi aramadı" diyen Başkan Sadri Şener'in açıklamalarına Asbaşkan Nevzat Şakar'dan destek geldi.

 

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, geçen hafta İstanbul'daki şike davasında yalnız bırakıldıklarını belirterek, yöneticilerden Teknik Direktör Şenol Güneş'e kadar camiaya sitem eden Başkan Sadri Şener'e destek verdi. 

 

Şakar, "Bu kulübün bir hayli eski başkanı, eski yöneticisi, kurul başkanları, yöneticileri var. Trabzon'un valisi, emniyet müdürü , belediye başkanı, milletvekilleri, bakanları var. Beklerdik ki insanlar arayıp 'geçmiş olsun' desin" ifadesini kullandı.

 

"ASLANLAR GİBİ ÇIKTIK İFADEMİZİ VERDİK"

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şike sürecinden transfere kadar gelişmeleri değerlendirdi. Mahkeme sürecinin kendilerini yorduğunu belirten Şakar, şunları söyledi:

"Yaklaşık bir hafta stresli bir süreç yaşadık. Bu süreç başkanı olsun, bizi olsun hem üzdü hem yordu. Stres yarattı. Transferi duraklatmak, ara vermek zorunda kaldık. Allah'a çok şükür, aslanlar gibi çıktık ifademizi verdik, savunmamızı yaptık. Her şey ortada zaten. Bir sıkıntı yok. Sayın savcımızın mütalaasında bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Yüce adalete, hukuka güveniyoruz. Hukuka ve adalete saygılı bir kulübüm. Bundan sonra da böyle devam edecek."

 

"TFF KURULLARI ŞAPKALARINI ÖNLERİNE KOYUP DÜŞÜNSÜN ARTIK"

TFF'nin hukuk ve disiplin kurullarının verdiği kararla, Tahkim Kurulu'nun nihai kararını da değerlendiren Şakar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tahkim Kurulu'nu, Disiplin Kurulu'nu tebrik etmek lazım. Üzerlerine düşeni yaptılar. Onları kutlamak lazım. 

Müthiş bir şekilde şikeyi, şike girişimi olarak çevirdiler. Üzerlerine düşeni yaptıklarını düşünüyorum. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Trabzonspor hukuk ve kurallar nezdinde sonuna kadar hakkını arayacaktır. İlahi adaletin de bir gün lehimize sonuçlanacağını düşünüyorum.

Hukuk süreci bitmeden yorum yapmak istemiyorum. Ama mahkemede yaşananları ve ifade verenleri gördük. Bana göre çok şey ortada. Buna rağmen Disiplin, Tahkim ve Etik Kurulu raporlarını hazırlayanlar şapkalarını önlerine koyup düşünsünler.

UEFA'nın gerekli uygulamaları, cezai müeyyideleri yapacağını düşünüyorum. Trabzonspor'un her şeyi açık ve ortada. Trabzonspor'la ilgili hiçbir tereddüdümüz yok"

 

"ŞENOL GÜNEŞ'LE BİRARAYA GELECEĞİZ" - Devamı Sayfa 2'de

 

Şenol Güneş'le görüşme yaparak transfer ve yeni sezon hazırlıklarını değerlendireceklerini belirten Şakar, "Şenol hocanın mukavelesi devam ediyor. Baştan beri sıkıntı olmadığını söyledik. 

Tabii ki bu yorgunluktan zaman zaman bizler de konuşma üslubumuzda hatalar yapabiliyoruz. Bunu ben bu sürecin verdiği yorgunluk olarak değerlendiriyorum.

Zaman zaman bizler de hatalar yapabiliyoruz. O yorgunluk, stres, yoğun maç trafiği, teknik kadromuz, futbolcularımız ve biz yöneticileri yordu. Şenol Güneş'in önceki açıklamalarını da bu yorgunluğa bağlıyorum" dedi.

 

"KADROMUZA ÇOK FAZLA OYUNCU KATMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ"

Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, "Yasin ile resmi olarak anlaştık bildiğiniz gibi.

Sol Bamba'nın kendisiyle ilgili bir sıkıntı yok. Yöneticimiz Nevzat Aydın menajeriyle konuşup anlaştı. Kulübüyle ufak tefek pazarlıkla ilgili bir pürüz var. Kısa sürede onun da biteceğini düşünüyorum. Çok sıkıntı yok.

Ama kadromuza çok fazla oyuncu katmayı düşünmüyoruz. Hocamızın da vereceği isimler doğrultusunda çalışma yapacağız" dedi.

Şakar, Alper Potuk ve Gaziantepsporlu Dany için ise kulüplerinin verdiği yüksek fiyatlar nedeniyle şu anda bir çalışmalarının olmadığını vurguladı.

 

BURAK'LA GÖRÜŞME PERŞEMBE GÜNÜ

Şakar, takımda kalıp kalmayacağı tartışma konusu olan Burak Yılmaz'la ilgili de şunları söyledi:

"Şenol hoca kalmasını istiyor. Mukaveleli oyuncumuz. Ama sözleşmesindeki bir maddeden dolayı, o şartları yerine getirdiği an gidebilir. Biz Burak'ı kesinlikle bırakmak istemiyoruz.

Burak da daha önce zaten gitmeyeceğini, kulübünde kalacağını deklare etti. Biz buna inanmak zorundayız. Milli takımdan döndükten sonra oturup bir daha konuşacağız. Kendisine güveniyoruz.

O konuda sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Kendisi de bize kalacağını birkaç kez söyledi."

 

YÖNETİCİLER VE ŞEHİR PROTOKOLÜNE SİTEM ETTİ - Devamı Sayfa 3'te

 

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Başkan Sadri Şener'in geçen hafta yaşanılan mahkeme sürecinde yalnız bırakıldıklarına yönelik yöneticileri ve Şenol Güneş'i suçlayan açıklamalarına da destek vererek şunları söyledi:

"Hakikaten çok yorulduk ama Başkan onu basınla paylaşmamalıydı. Bunları duygusal konuşmalar olarak değerlendirmek istiyorum. Biz bir bütünüz. Yönetim ve teknik kadro olarak bir bütünüz. 

Başkanın o söylemlerini duygusal konuşma olarak değerlendiriyorum. Arkadaşlarımız da zaten alınmadı ondan. Üzüntünün vermiş olduğu sözler olarak görüyorum. Başkanın içinde kötü niyet yoktur zaten. Der ama unutur. Tabii bu süreçte biz hakikaten adliyede yalnız kaldık.

O yönde tatlı bir sitemim olacak. Beklerdik ki insanlar arayıp 'geçmiş olsun' desin. Çünkü bu kulübün bir hayli eski başkanı, eski yöneticisi, kurulları, kurul başkanları, yöneticileri var. Trabzon'un valisi, emniyet müdürü , belediye başkanı, milletvekilleri, bakanları var.

Şunu söyleyeyim; Faruk abi (Özak) günde en az üç kere aradı. Kulübüm ve kendim adına ona müteşekkirim. Yaptıklarını hiç unutmayacağız. Sağolsun. Keşke diğer bu saydıklarım da, mesela Trabzon'un önde gelen sivil toplum örgütleri var, onlar da arasaydı.

En azından bir arayıp 'yapabileceğimiz bir şey var mı?' diyip geçmiş olsun dileklerini iletebilirlerdi. Ama napalım futbol bu. Artık bundan sonra kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda önümüzde bakacağız. Ama bu sitemi de etmeden geçmek istemiyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor