Şikeye 12 yıl ceza!

Şike yaptığı belirlenen İngiliz bilardo (snooker) oyuncusu Stephen Lee, 12 yıl spordan men ve 40 bin sterlin para cezasına çarptırıldıAralarında dünya şampiyonası maçının da yer aldığı, 2008-2009 yıllarındaki 7 müsabaka nedeniyle hakkında soruşturma açıla

Şikeye 12 yıl ceza!

Şike yaptığı belirlenen İngiliz bilardo (snooker) oyuncusu Stephen Lee, 12 yıl spordan men ve 40 bin sterlin para cezasına çarptırıldıAralarında dünya şampiyonası maçının da yer aldığı, 2008-2009 yıllarındaki 7 müsabaka nedeniyle hakkında soruşturma açılan 38 yaşındaki sporcu, şike yaptığı gerekçesiyle 12 yıl müsabakalardan men edildi.

Soruşturma nedeniyle geçen yıl ekim ayından bu yana müsabakalara katılamayan Lee'nin cezası 50 yaşında, 12 Ekim 2024 tarihinde sona erecek.

Soruşturma kapsamında İngiliz sporcunun 2008 yılında Malta Kupası ve Birleşik Krallık Şampiyonası ile 2009 yılında Çin Açık ve Dünya Şampiyonası'nda oynadığı maçlar incelendi. Dünya klasmanında 5. sıraya kadar yükselme başarısını gösteren 38 yaşındaki sporcu, hakkındaki iddiaları reddetmişti.

Daha önce 1995 yılındaki dünya şampiyonasında şike yaptığı gerekçesiyle Güney Afrikalı Peter Francisco 5 yıl, 2006 yılındaki Çin Açık'ta şike yaptığı belirlenen Avustralyalı Quinten Hann ise 8 yıl spordan men edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor