Şikede son gelişme!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şike cezalarında indirim öngören yasanın Cumhurbaşkanı Abdulah Gül tarafından bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iade edilmesi konusunda ''Bunun bir restleşme, veto-rest ikilemi çerçevesi içerisinde değerlendirilmesi,

Şikede son gelişme!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şike cezalarında indirim öngören yasanın Cumhurbaşkanı Abdulah Gül tarafından bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iade edilmesi konusunda ''Bunun bir restleşme, veto-rest ikilemi çerçevesi içerisinde değerlendirilmesi, kesinlikle bizim açımızdan kabulü mümkün olmayan yanlış bir değerlendirme ve yaklaşımdır. Konu suhuletle değerlendirilmelidir'' dedi.

Bakan Kılıç, konunun siyasette ve kamuoyunda işleniş biçiminin doğru bir yaklaşım olmadığını ifade etti. Kılıç şunları söyledi:

''Bunun bir restleşme, veto-rest ikilemi çerçevesi içerisinde değerlendirilmesi kesinlikle bizim açımızdan kabulü mümkün olmayan yanlış bir değerlendirme ve yaklaşım.

Sayın Cumhurbaşkanı, bir takdirde bulunmuştur. Nihai olarak yasama yetkisi TBMM'dedir. TBMM de bu çerçevede kendi takdirini ortaya koyma kararlılığındadır. Daha önce de tüm parti gruplarının uzlaşısıyla bu kanun teklifi yasalaşmıştı. Dün üç partiden gelen açıklamalara bakılırsa, yine imzalarının arkasında durdukları anlaşılıyor. Bu durumda Sayın Cumhurbaşkanı'nın da farklı bir değerlendirmesinin olacağını sanmıyorum. Yarın Adalet Komisyonunda görüşmeleri yapılacak ve mümkün olursa da bütçe görüşmeleri içinde Genel Kurul'da kanununun görüşmeleri tamamlanmış olacak ve tekrar yasalaşmış olacak.

Dolayısıyla konu bir çerçevede suhuletle değerlendirilmelidir. Suç ve ceza adaleti veya dengesi bağlamında bu teklif tek başına değil, önceki yasayla birlikte değerlendirilirse daha isabetli bir çerçeveye ulaşılır düşüncesindeyim.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler