Şike’de karar yarın veriliyor

  Tam 364 gündür Türkiye'nin en önemli gündem maddeleri arasında yer alan davaya bakan Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, kararlarını yarın ( 2 Temmuz 2012) açıklayacak.                       Böylece şike soruşturmasındaki adlî yargılama, bir

Şike’de karar yarın veriliyor

 

 

Tam 364 gündür Türkiye'nin en önemli gündem maddeleri arasında yer alan davaya bakan Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, kararlarını yarın ( 2 Temmuz 2012) açıklayacak.

                       

Böylece şike soruşturmasındaki adlî yargılama, bir yıl dolmadan tamamlanacak. Bu noktada sanıklar arasında yer alan kulüp başkanları ve yöneticilerinin geleceği merak ediliyor. Söz konusu şahıslar, 6259 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası kapsamında 1 gün bile hapis cezası almaları durumunda, bir daha hiçbir şekilde idareci olamayacak.

 

Ancak bu kararın Yargıtay tarafından da onanması gerekiyor. Bu süreç ortalama 6 ayı buluyor. Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan'ın, 1 Haziran'daki mütalaasına göre; Aziz Yıldırım'ın 'haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurmak', 'şike' ve 'teşvik primi vermek' suçlarından 3 yıl 10 ay 15 gün ile 13 yıl 10 ay 15 gün arasında hapis cezasına çarptırılması öngörüldü.

 

260 sayfalık esas hakkındaki görüşte, Şekip Mosturoğlu,ndan İlhan Ekşioğlu’na  Serdal Adalı'dan Bülent Uygun'a, İbrahim Akın'dan Sercan Yıldırım'a kadar pek çok isim için ceza talep edildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor