Şikede ilginç tesadüf!

Şike iddianamesinin mahkeme tarafından kabul edildiği gün aynı zamanda Cumhurbaşkanı Gül tarafından veto edilen Şike Yasası'nın da TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceği gün. Bu ilginç tesadüf hukukçuların da dikkatini çekti.TV yayınına katılan hukukçular ''İ

Şikede ilginç tesadüf!

Şike iddianamesinin mahkeme tarafından kabul edildiği gün aynı zamanda Cumhurbaşkanı Gül tarafından veto edilen Şike Yasası'nın da TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceği gün. Bu ilginç tesadüf hukukçuların da dikkatini çekti.

TV yayınına katılan hukukçular ''İddianamenin kabul edilmesi Meclis’teki görüşmeye denk düştü. Tesadüf mü?'' şeklindeki sorulara şu yanıtı verdi:

Remzi Kazmaz (TFF eski PDFK üyesi): Bu bir yorum meselesi ama bir hukukçu olarak farklı düşünmem yargılamayı etkilemek olur. Ama ne tesadüf ki atbaşı gidiyor. Bu ilerde yargılamayı da etkileyebilecek bir olaydır. Tutukluların yasa çıktıktan sonra tahliye olma umutları vardır. Bu iddianamenin kabul edilmesi tahliye umutlarının biraz önünün kapanması demek oluyor.

Ersan Şen (Ceza Hukuku Uzmanı): Kuvvetler ayrılığında yasamanın tasarruflarını yargı dikkate almak zorundadır. Bugün iddianamenin kabul edilmesini bu akşam iddianamenin Meclis konuşmalarına konu olabileceğini konuşmak istemiyorum. Yargının etkilenebileceğini asla düşünmüyoruz. Yargıya güvende sıkıntı çıkarsa kime güveneceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler