Şikede 9. duruşma sona erdi

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 16'sı tutuklu 93 sanık açılan davanın 9. duruşması görüldü.Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Yıldır

Şikede 9. duruşma sona erdi

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 16'sı tutuklu 93 sanık açılan davanın 9. duruşması görüldü.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in bulunduğu 16 tutuklu sanık katıldı. Tutuksuz sanıklardan ise bir önceki celse tahliye edilen Şekip Mosturoğlu, Cemil Turan, Coşkun Çalık'ın yanı sıra savunmalarını yapmak üzere Göksel Gümüşdağ, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu, Korcan Çelikay, Erkan Korkmaz, Sercan Yıldırım, Ahmet Ateş, Ümit Aydın ve Samet Güzel'in de aralarında bulunduğu çok sayıda tutuksuz sanık duruşmada hazır bulundu.

TUTUKSUZ SANIKLAR SAVUNMADA

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci tutuksuz sanıkların savunmalarının alınacağını belirtti. Duruşmada tutuksuz sanık Erkan Korkmaz'ın savunmasına geçildi. Sedat Peker ile dışarıda bulunan Olgun Peker ve diğer sanıklar arasında irtibatı sağladığı iddia edilen Erkan Korkmaz emniyette verdiği ifadeyi tekrarladığını söyledi.

"SELAM GETİRİP GÖTÜRÜRÜM"

Korkmaz, "Sedat Peker'ın yasal vasisiyim. Onun ilettiği selamları ve kendisine gelen selamları iletirim. Haftada bir sefer görüşürüm. Selam getirip götürme dışında bir faaliyetim olmamıştır. Bunlar cezaevindeki kayıtlardan da anlaşılacaktır. Olgun Peker ile tanışırım kendisinden borç para aldım daha sonra da iade ettim" diye konuştu.

"CUMHURİYETİN GÖZBEBEĞİ"

"YAPI OLARAK ÖYLE KONUŞURUM"

GENÇLERBİRLİĞİ-TRABZON MAÇINDA TEŞVİK İDDİALARI

Sayfa 2'de

 

 

"CUMHURİYETİN GÖZBEBEĞİ"

Erkan Korkmaz'ın ardından tutuklu sanık Aziz Yıldırım'ın kardeşi Alaattin Yıldırım sanık kürsüsüne alındı. Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütüne üye olduğu iddialarını kabul etmediğini ifade eden Yıldırım, "Bu suçlama akla ve mantığa aykırıdır. Görev yaptığım Fenerbahçe Kulübünde durum ortada. Haksız kazanç denilen paralar federasyondan alınan paralardır. 107 yılllık Fenerbahçe kulübü Cumhuriyet'in gözbebeğidir. Eskişehirspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak İlhan Ekşioğlu ile görüştüğüm iddiaları doğru değildir. İlhan Ekşioğlu, Bülent Uygun'un o maçtan bir ay önce bir Fenerbahçe maçını izlemek istediğini söyledi. Konuşma bununla ilgilidir. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum" ifadesini kullandı. 

"YAPI OLARAK ÖYLE KONUŞURUM"

Fenerbahçeli eski futbolcu Gökçek Vederson'la ilgili Samet Güzel'le yaptığı konuşması sorulan Yıldırım, "UEFA kriterlerine göre yıl sonunda kulüplerin alacak verceği kalmaması gerekiyordu. Vederson'un da bir imzası eksikti. Kulüpler arasındaki itilaf nedeniyle ofisime çağırdım, görüştüm" dedi.

Başkan Ekinci'nin "Neden telefonda ismini söylemek yerine o arkadaş diyorsun?" sorusuna Yıldırım, "Yapı olarak öyle konuşurum" yanıtını verdi.

"İDDİALARI KABUL ETMİYORUM"

 Tutuksuz sanık menajer Doğan Ercan, "Benim işim futbol iddiaları kabul etmiyorum" dedi.

GENÇLERBİRLİĞİ-TRABZON MAÇINDA TEŞVİK İDDİALARI

"TRABZON MAÇINI KİMSE SORMUYOR"

Sayfa 3'te

 

GENÇLERBİRLİĞİ-TRABZON MAÇINDA TEŞVİK İDDİALARI

Ercan'ın, tutuklu sanık Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu ile yaptığı Gençlerbirliği-Trabzon maçında Trabzon'un teşvik primi vereceği iddialarını içeren görüşmelerin içeriğini hatırlamadığını söyledi. Bunun üzerine tutuklu sanık İlhan Ekşioğlu söz alarak, "Trabzon'un Gençlerbirliği'ne teşvik pirimi verip vermediği konusunda bilgi almak amacıyla Doğan Ercan ile konuştum. Kendisi gerek olmadığını söyledi. Serdar Kulbilge bizim eski futbolcumuz. Takıma teşvik verilip verilmediğini öğrenebilmek amacıyla konuştum. Böyle bir endişemiz vardı" dedi. Mahkeme Başkanı, konuşmada geçen sarı kart görme konusunu sorunca ise Ekşioğlu, "Biz onun oynamasını istiyorduk. Çünkü onun öyle birşey yapmayacağını biliyorduk" diye yanıt verdi

AZİZ YILDIRIM SÖZ ALDI!

Tutuklu sanık Aziz Yıldırım ifadelere ilişkin söz almak istedi, Mahkeme Başkanı Ekinci de sözü Yıldırım'a verdi.

Ardından tutuksuz sanık eski İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı, eski TFF Başkan vekili ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Göksel Gümüşdağ'ın savunmasına geçildi.

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ: BUNLAR TAMAMEN İFTİRADIR

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı olduğu dönemde şikeye göz yumduğu iddialarını kabul etmeyen Gümüşdağ, "Bunlar tamamen iftiradır" dedi.

"İBB FENERBAHÇE'Yİ HERZAMAN YENMİŞTİR"

İBB'nin 6 yıldır Süper Lig'de hocasıyla ve kulüp yapısıyla doğru model olduğunu ifade eden Gümüşdağ, "İBB, UEFA kriterine uygun 6 kulüpten birisidir, 5 buçuk yıl kulüp başkanlığı yaptım. İBB-Fenerbahçe maçı ile ilgili iddianamede adımız geçiyor. İBB, Fenerbahçe'yi her zaman yenmiştir. Hatta 'Belediye görevde', 'Belediye temizlik yaptı' diye espriler yapılır" dedi.

"TRABZON MAÇINI KİMSE SORMUYOR"

BAŞKANDAN "SIVIŞMAYIN" UYARISI

"BİR HAFTA ÖNCE GOLÜ YESEYDİM, KÖTÜ KALECİ OLACAKTIM"

Sayfa 4'te

 

 

 

"TRABZON MAÇINI KİMSE SORMUYOR"

Galatasaray'ın kongre üyesi olduğunu ifade eden Gümüşdağ, "Aziz Yıldırım ile yakınlığım bugün değil ki kulüp başkanı olduğundan beri tanıyorum. Bizim Fenerbahçe maçında bütün futbolcularımız tam kadro oynadı. Biz Beşiktaş ile kupa finali oynadıktan sonra gece geç saatlerde İstanbul'a döndük. Ertesi günü takım izinliydi ve bir antrenman ile Trabzon maçına çıktık. Trabzon maçına takımın yüzde 70'i gitmedi. Hatta bende Sadri Şener'i aradım gelemeyeceğimi söyledim. Sadri Şener de bana 'iki takımın da başkanlığı yaparım' dedi. Biz 4 hafta önce Fenerbahçe maçını tam kadro çıkmışız ama Trabzon maçına takımın yüzde 70'i gitmemiş ama Trabzon maçını kimse sormuyor. Oysaki ben Trabzonspor'u yensem Fenerbahçe yüzde yüz şampiyon, ben burada olmayı hak etmiyorum" diye konuştu.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Kupa önemli olduğu için Fenerbahçe maçında 'sıkmayın' dediniz mi?" sorusuna ise Gümüşdağ, "Öyle bir şey demedim" dedi.

"NEDEN ÖLÜP ÖLÜP DİRİLİYORSUN"

Mahkeme Başkanı Ekinci'nin, Fenerbahçe ile Gaziantepspor maçı sonrası Gümüşdağ'ın Levent Kızıl ile yaptığı telefon görüşmelerinde 'O maçta öldüm öldüm dirildim' dediğini sorması üzerine Gümüşdağ, "Maçlarda hakem hataları vardır. O maçta çok kötü yönetilmişti. Bununla ilgili TFF'ye sürekli saldırılar olur. Ben TFF'de değilim ama gayri ihtiyarı bu konuşmaları yapmışız. Mahmut Özgener benim arkadaşımdır. Kulüp başkanları genelde federasyonu arar, 'neden bu kadar kötü maç yönetiliyor' diye sorarlar. Ben çok gördüm devre arasında bile federasyon başkanını arar sorarlar" diye konuştu.

"ŞİKEYLE İLGİSİ YOKTU"

Mecnun Otyakmaz'ın avukatı da Gümüşdağ'a, 'Aziz Yıldırım Mecnun Otyakmaz'dan maç satmasını istedi mi?' diye sordu. Gümüşdağ, "Kulüpler birliği toplantısı sırasında Aziz Yıldırım ile Mecnun Otyakmaz görüşme halindeydi. Ben de görüşmelerin bir bölümüne tanık oldum ama bu görüşme biletler ile bir görüşmeydi. Şike ile ilgisi yoktu" dedi.

BAŞKANDAN "SIVIŞMAYIN" UYARISI

Bu arada Mahkeme Başkanı, duruşmaya verilen aralarda tutuksuz sanıkların salondan izinsiz ayrılmalarına dikkat çekerek, "Duruşmadan izinsiz ayrılmak, duruşmadan sıvışmaktır. Bunu kabul edemeyiz. İzin isteyerek çıkabilirsiniz" diyerek uyarıda bulundu.

ÖĞLE ARASI SONRASI SAVUNMALAR

SAYFA 5'TE

 

 

 

 

Duruşmaya öğle arası verildi.

KORCAN: "BİR HAFTA ÖNCE GOLÜ YESEYDİM, KÖTÜ KALECİ OLACAKTIM"

''Futbolda Şike'' davasının tutuksuz sanığı kaleci Korcan Çelikay, ''Fenerbahçe-Sivasspor maçında hatalı gol yedim. Bir hafta önce bu golü yeseydim, bu hatalı gol olacak, kötü kaleci olacaktım. Ancak şampiyonluk maçında bu gol olunca şike oldu'' dedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savunma yapan İlhan Çelikay, kardeşi Korcan Çelikay'a şikede yardım ettiği iddialarını kabul etmedi.

İddianamede yer alan telefon tapelerini açıklayan İlhan Çelikay, ''Bana yöneltilen 2 soru hariç tüm sorular, Korcan ve Yusuf Turanlı arasındaki konuşmalarla ilgiliydi. Fiziki takip tutanaklarını kabul ediyorum. Burada şike ile ilgili görüşme mevcut değildir'' dedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci'nin ''Korcan şike yapsaydı sana söyler miydi?'' diye sorduğu İlhan Çelikay, ''Bilmiyorum. O, onun bileceği bir iş ama ben hissederdim. Çünkü ben de futbolcuyum ve Korcan benim kardeşim'' yanıtını verdi.

Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanıklardan kaleci Korcan Çelikay da Fenerbahçe-Sivasspor maçında hatalı gol yediğini belirterek, ''Bir hafta önce bu golü yeseydim, bu hatalı gol olacak, kötü kaleci olacaktım. Ancak şampiyonluk maçında bu gol olunca şike oldu. Hakkımdaki hiçbir iddia ve suçlamayı kabul etmiyorum. Bizim Yusuf Turanlı ile yaptığımız görüşmeler tamamen benim transferimle ilgilidir. Beşiktaş'a dönecek miyim Sivasspor'da kalacak mıyım? bununla ilgilidir. Ne kadar ücret alacağım? Bunları konuştuk. Para mevzusu da yine bu konu ile ilgilidir'' dedi.

Çelikay, Fenerbahçe-Sivasspor maçının stresli bir maç olduğunu, fıtık rahatsızlığı olması nedeniyle maça çıkmamasının teklif edilmesine rağmen, kendisinin oynamak istediğini belirterek, maçtan bir gün sonra da Kayseri'de özel bir hastanede fıtık ameliyatı olduğunu kaydetti.

Başkan Ekinci'nin, ''Beşiktaş'a transfer görüşmesi varsa neden Fenerbahçe yetkilileriyle görüşülüyor?'' sorusuna Çelikay, ''O görüşmeler de var. Ancak tapelere yansımamış'' şeklinde yanıt verdi.

Emniyetteki ifadesinde ''Yukarıdakiler bir film çevirdi, kabak benim başıma patladı'' sözünden neyi kastettiği sorulan Çelikay, ''Bu beyanım bilgiye dayanmıyor. Sadece polisler bana 'Biz bu olayların gerçek olduğuna inanıyoruz' demesi üzerine söylediğim cümlelerdir'' cevabını verdi.

Mahkeme üye hakiminin, ''Fenerbahçe-Sivasspor maçındaki ilk golde sanki elin gitmiyormuş gibi gözüküyor. Bir kastın var mı?'' sorusuna salondaki izleyicilerden tepki göstermesi üzerine araya giren Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci, ''Mahkeme bunu soracak 'Var mı?' diye. Sanıkta 'ya var, veya yok' diyecek'' ifadesini kullandı.

Korcan Çelikay da bunun üzerine ''Kasıtlı bir şey yapmadım, hatalarım tabi ki vardır ama ilk golde hata yok, 2. golde yüzde yüz benim hatam vardır. Topu tutmadan önce, atacağım yeri düşünüyordum. Top, beklenmedik bir şekilde geldi. Benzerini Volkan Demirel de yedi ama şampiyon onlar oldu, o konuşulmadı. Benimki konuşuldu'' diye konuştu.

Diğer tutuksuz sanıklar

Tutuksuz sanık Murat Öztürk de, Serdar Kulbilge'den 2008'de borç aldığını belirterek, Kulbilge'ye yaptığı 2011 tarihli ödemenin bununla ilgili olduğunu söyledi.

Bu borç olayından bir süre sonra da doktor arkadaşına olan borcunu ödediğini ifade eden Öztürk, ''Telefon tapelerinde geçen ödemelerin hepsinin bu borç aldığı paranın ödenmesi ile ilgili olduğunu kaydetti.

Tutuksuz sanık Samet Güzel ise Fenerbahçe Kulübü'nde tercümanlık yaptığını, bunun dışında dava konusu hiçbir olaya karışmadığını ifade ederek, hakkındaki suçlamaları kabul reddetti.

Tutuksuz sanık Serkan Acar, hakkındaki iddiaların haksız ve mesnetsiz olduğunu savunarak, ''Fenerbahçe kulübü ve yöneticilerini yasa dışı örgüt yöneticileri olarak iddia edilmesini asla kabul etmiyorum'' dedi.

Tutuksuz sanık Hasan Çetinkaya da Fenerbahçe'de idari menajerlik yaptığını, görevinin, futbolcularla ilgili problemleri gidermek olduğunu belirterek, suç örgütü ve üyeliğini kabul etmediğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor