Şikeci futbolcuları tutukladılar!

 Ülkemizde de futbolun bir numaralı gündem maddesi olan 'şike davası' Dünya'da da yaşnıyor. Son olarak Çin'de şike yaptıkları tespit edilen dört futbolcu ve bir eski kulüp başkanı tutuklandı. Çin polisi, şike yaptıkları gerekçesi ile dört milli futbolcuyu

Şikeci futbolcuları tutukladılar!

 

Ülkemizde de futbolun bir numaralı gündem maddesi olan 'şike davası' Dünya'da da yaşnıyor. Son olarak Çin'de şike yaptıkları tespit edilen dört futbolcu ve bir eski kulüp başkanı tutuklandı.

 

Çin polisi, şike yaptıkları gerekçesi ile dört milli futbolcuyu tutukladığını açıkladı.

 

2003 yılında oynanan bir maçta şikeye karıştıkları nedeniyle gözaltına alınan Jiang Jin, Qiu Hong, Shen Si ve Li Mang Şangay'da yayın yapan Xinmin Wanbao gazetesinin haberine göre tutuklandılar. 

 

Şu anda Guizhou Rehne adıyla boy gösteren o zamanki ismiyle Shanghai International takımının Tianjin Teda ile yaptığı ve Tianjin'in 2-1 kazandığı karşılaşmada 8 milyon yuan yani yaklaşık 1 milyon 250 bin dolarlık kazanç sağlandığı belirtildi.

 

Çinli futbolcuların yanısıra Tianjin kulübü eski başkanı Zhang Yifeng de tutuklanan isimler arasında yer aldı.

 

'ASYA ÜLKELERİNDE ŞİKE İLERİ DÜZEYDE'

Yaz aylarında ülkemizde de bir konferansa katılan gazeteci ve araştırmacı Declan Hill, Asya ülkelerinde şikenin çok ileri düzeyde olduğunu, mafya eliyle organize edildiğini ifade etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor