Şikeci Fener'i kurtardılar mı?

TFF başkanı Mehmet Ali Aydınlar Fener’in kurtuluş formülünü buldu mu?Türkiye futbol Federasyonu başkanı Mehmet Ali Aydınlar aldığı talimatları harfiyen yerine getiriyor.Fenerbahçe’yi kümeye atmamak için her yolu deneyen TFF başkanı ve yönetimi Fener’in ku

Şikeci Fener'i kurtardılar mı?

TFF başkanı Mehmet Ali Aydınlar Fener’in kurtuluş formülünü buldu mu?
Türkiye futbol Federasyonu başkanı Mehmet Ali Aydınlar aldığı talimatları harfiyen yerine getiriyor.

Fenerbahçe’yi kümeye atmamak için her yolu deneyen TFF başkanı ve yönetimi Fener’in kurtuluş planını Futbol Disiplin Talimatında değil Futbol Müsabaka Talimatında bulduğu iddia edildi.

Bu yolla disiplin talimatının 58.maddesini etkisizleştiren Aydınlar ve ekibi ,Fener’i kurtaracak olan Futbol müsabaka talimatının 24 ve 34.maddelerini idevreye sokarak asıl amacına ulaşmayı planladığı belirtildi.

TFF’die şike süreci ile ilgili son derece kritik toplantı biraz önce başlarken Futbol Disiplin Talimatı yerine Futbol Müsabaka talimatına sarılan Aydınlar’ın bu yolla Fenerbahçe’nin ligde kalmasını sağlayacağı iddia edilirken Fenerbahçe’nin sadece puan silme cezası ile cezalandırılması gündemde.

PUAN SİLMEYE DE FORMÜL ARIYOR
Fener'i ligde tutmayı başaran M.Aydınlar ayrıca Fener’in play-offlarda oynaması içinde elinden geleni yapıyor. 

Puan silme cezalarını Playoff maçları öncesi açıklamayı planlayan Aydınlar Fener’in burada hiçbir zarar görmemesi içinde her türlü tedbiri aldı. Aydınlar Fener’in play-offda kalmasını gerektiren puanların dışındaki puanlarını silmeyi hedefliyor.

Fenerbahçe’den silinecek puan bu kulübün play-off'da mücadele etmesine engel olmayacağıda gelen iddialar arasında.

İşte FENERBAHÇE'Yİ KURTARDIĞI TFF FUTBOL MÜSABAKA TALİMATNAMESİNİN 24. VE 34. MADDELERİ

 

MADDE 24 - PUAN SİLİNMESİ, LİGDEN ÇIKARILMA ve ALT KÜMEYE İNDİRME
Aşağıdaki hallerde puan tenzili yapılır, takım lig dışı bırakılır ve bir alt kümeye indirilir:
a) Bir lig devresinde müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar, puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır.
Bir lig devresinde ikinci defa müsabakaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber, bu takım ligden çıkarılarak bir alt lige düşürülür ve karar tarihinden itibaren bu takımla müsabakası olan diğer takımlar müsabakaları oynamaksızın hükmen galip gelmiş sayılırlar.
Deplasmanlı olarak oynanacak profesyonel takımı bulunan kulüplerin gençlik geliştirme liglerinde mücadele eden takımlarının müsabakalarında bu hüküm uygulanmaz, TFF tarafından tespit edilecek esaslara göre işlem yapılır.
Ligden çıkarılarak alt lige düşürülen takım sayısı, o ligden aldığı derece nedeni ile düşecek takım sayısı kadar veya daha fazla ise ayrıca sezon sonundaki puan sıralamasına göre düşme uygulanmaz.
b) Bir müsabakada hakem tarafından sahadan çıkarılmak istenen futbolcu sahayı terk etmez ise hakem, çıkarma kararını takım kaptanına bildirir. Takım kaptanı bu futbolcunun sahadan çıkarılmasını sağlayamadığı takdirde, takım kaptanına son bir ihtarda bulunur ve sonuç alınmazsa müsabakayı tatil eder.
Müsabakanın tatil edilmesi halinde hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca takımın, galibiyet halinde verilen puan kadar puanı tenzil edilir.
c) Lisans veya uygunluk belgeleri üzerinde değişiklik veya sahtecilik yapan ya da bu
nitelikteki belgeleri kullanmak veya kullandırmak sureti ile TFF’yi veya ilgilileri yanıltan kulüplerin, bu eylemi meydana getirdiği kategorideki takımları içinde bulunulan sezonda lig dışı bırakılır ve bir alt lige indirilir. Bir alt ligin olmaması halinde bir yıl müsabakalara alınmazlar. 12
d) Bir müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkileyen veya buna teşebbüs eden takımlar bir alt lige indirilir. Alt lig bulunmaması halinde bir yıl müsabakalara alınmazlar.
Bir futbolcuya veya kulübe teşvik pirimi verilmesi de bu kapsamdadır.
Müsabaka sonucunu etkilemeye yönelik eylemler, iki takımın futbolcuları tarafından yapılmışsa, her iki takım hükmen yenik sayılmakla beraber, ayrıca galibiyet halinde verilen puanın iki katı kadar puanı silinir. Eğer anılan eylemler yalnız bir takım futbolcuları tarafından meydana getirilmişse futbolcuların tescilli olduğu takım hükmen yenik sayılmakla beraber, ayrıca galibiyet halinde verilen puanın iki katı kadar puanı silinir.
Puanları tenzil edilen takımların puanı bulunmuyorsa, takımlar eksi puanla devam ederler.
e) 17. maddenin 2. fıkrasında belirtildiği şekilde kendi seyircileri tarafından herhangi bir bölgenin emniyet ve güvenliğini, hakemlerin, futbolcuların, idareci ve görevlilerin veya müsabakayı izleyen diğer kişilerin can güvenliğini zedeleyecek derecede, sahaların içinde veya dışında, ciddi olaylar çıkarıldığında ve TFF tarafından kanaat getirilen takımların da 17. maddenin 2. fıkrasındaki uygulama bahis konusu olan veya olmayan hallerde dahi, sezon sonuna kadar yapacakları müsabakaları iptal etmeye ve devam eden sezonda da bir alt lige indirilmelerine veya alt lig bulunmaması halinde ilgili takımın bir sezon süresince ligden ihracına Disiplin Kurulu tarafından karar verilebilir.
Bu madde hükümleri çerçevesinde karar vermeye Disiplin Kurulları yetkilidir.
Disiplin Kurulları’nın verdiği kararlara karşı, kararın tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde itiraz harç makbuzu ile birlikte Tahkim Kurulu’na başvurulabilir.

MADDE 34- TALİMATTA BULUNMAYAN HÜKÜMLER
Bu Talimatta hükme bağlanmamış olan hususlar hakkında TFF karar vermeye yetkilidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor