Şikeci Aziz'i yazanlar kovuldu!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın isminin geçtiği "Aziz" sorusuyla ilgili olarak Sıradışı Analiz Yayıncılık’ın iki yazarı işten çıkarıldı.YGS test sorusunda şikecinin ismini Aziz, mağdurun ismini Ünal olarak gösteren Sıradışı Analiz Yayıncılık'ın iki ya

Şikeci Aziz'i yazanlar kovuldu!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın isminin geçtiği "Aziz" sorusuyla ilgili olarak Sıradışı Analiz Yayıncılık’ın iki yazarı işten çıkarıldı.

YGS test sorusunda şikecinin ismini Aziz, mağdurun ismini Ünal olarak gösteren Sıradışı Analiz Yayıncılık'ın iki yazarı işten çıkarıldı.

YGS test sorusunda şikecinin ismini Aziz, mağdurun ismini Ünal olarak gösteren Sıradışı Analiz Yayıncılık'ın iki yazarı işten çıkarıldı. Fenerbahçeli oldukları da öğrenilen Bilal ve Yalçın Karadağ'ın “İsim seçimi tesadüfiydi” şeklindeki savunmaları da işe yaramadı.

3 Temmuz 2011'de patlak veren şike soruşturmasının ardından eylül ayında piyasaya çıkan YGS'ye hazırlık matematik test kitabındaki 'şikeli' problem tepkilere yol açmıştı. Söz konusu soruda şikecinin isminin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırımile mağdurun ise Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile adaş olması büyük yankı uyandırmıştı.

Daha sonra Sıradışı Analiz Yayınları tarafından basılan 'YGS Matematik Tamamı Çözümlü Konu Özetli Soru Bankası'nın 395. sayfasında yer alanbu soruyu Bilal ve Yaşar Karadağ isimli iki yazarın hazırladığı ortaya çıkmıştı.

"Kitapta yüzlerce isim var"
Kitapçığın içindeki sorularda yüzlerce ismin geçtiğini dile getiren yetkili, “Bizim gözümüzden kaçmış bir olay. Kitapcık içinde yüzlerce isim var. Bunların hepsini tek tek sorgulamam mı gerekiyor?Bilerek yapılmış bir olay değil. Zaten soruları hazırlayan yazarlarımız Bilal Karadağ ve Yalçın Karadağ ile yollarımızı ayırdık” diye konuştu.

"Zaten kendileri Fenerli"
Soruların aylar öncesinden hazırlandığını dile getiren şirket sorumlusu, ilginç bir bilgiyi de paylaştı. Soruları hazırlayan yazarlar Bilal ve Yalçın Karadağ'ın Fenerbahçeli olduklarını öğrendiklerini belirterek, “Kendilerine 'Neden böyle bir soru hazırladınız' dediğimizde bize kesinlikle bir kasıt olmadığını ve tesadüf oduğunu dile getirdiler.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor