Şike yaptığını itiraf etti!

İtalyan futbolunun yeni haftaya bir başka şike skandalıyla başlamasına neden olan olayda, eski Barili futbolcu Andrea Masiello'nun, geçen sene oynanan Bari-Lecce maçında kendi kalesine attığı golün kasıtlı olduğunu itiraf ettiği bildirildi.  Bari Cumhuriy

Şike yaptığını itiraf etti!

İtalyan futbolunun yeni haftaya bir başka şike skandalıyla başlamasına neden olan olayda, eski Barili futbolcu Andrea Masiello'nun, geçen sene oynanan Bari-Lecce maçında kendi kalesine attığı golün kasıtlı olduğunu itiraf ettiği bildirildi. 

 

Bari Cumhuriyet Savcılığı'nın talebi ve Bari mahkemesinin talimatıyla yapılan şike operasyonunda, geçen yıl Bari'de top koşturan Andrea Masiello, 15 Mayıs 2011 tarihindeki Bari-Lecce maçında ikinci golü kendi kalesine atan Masiello, bu golde kastı olduğunu ve bunu para için yaptığını itiraf etti. Karşılaşma, konuk Lecce'nin 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlanmıştı. 

 

Bu maçın yanı sıra savcılık tarafından, 22 Mayıs 2011'de oynanan Bologna-Bari (0-4), 9 Mayıs 2010'da yapılan Udinese-Bari (3-3) ve 28 Kasım 2010'da oynanan Cesena-Bari (0-1) maçlarının soruşturma dahilinde incelendiği kaydedildi.

 

Masiello'nun daha önceki sorgularında bu suçlamayı kabul etmediği, ancak 28 Mart'ta savcılığa gönderdiği mektupla suçunu kabul ettiği basına yansıdı.

 

İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Başkanı Giancarlo Abete de yaptığı açıklamada, bu tür olaylara ''sıfır tolerans'' gösterdiklerini belirterek, sürecin hızlı bir şekilde ilerlemesi ve sorumluların ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.

 

Başkan Abete, nisan sonuna doğru detaylı bilgilerin federasyon savcısının eline ulaşmasını beklediklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor