'Şike yapan vatan hainidir'

FIFA'nın şike yapıldığı şüphesi ile soruşturma başlattığı Bahreyn-Endonezya maçıyla ilgili açıklama yapan Endonezya tarafı, şike iddialarını reddetti.Endonezya, 2014 Dünya Kupası elemelerinde Bahreyn'e 10-0 mağlup olduğu maçla ilgili şike iddialarını redd

'Şike yapan vatan hainidir'

FIFA'nın şike yapıldığı şüphesi ile soruşturma başlattığı Bahreyn-Endonezya maçıyla ilgili açıklama yapan Endonezya tarafı, şike iddialarını reddetti.

Endonezya, 2014 Dünya Kupası elemelerinde Bahreyn'e 10-0 mağlup olduğu maçla ilgili şike iddialarını reddetti.

Endonezya Futbol Federasyonu Disiplin Komisyonu Başkanı Bernhard Limbong, yaptığı açıklamada, "Bu maçta herhangi bir şekilde yolsuzluk yapılmadı. Biliyorum, çünkü maçla ilgili düzenlemeleri bizzat ben yaptım. Birisi böyle bir şey yaptıysa haindir. Tüm ulustan bu mağlubiyet nedeniyle özür dilerim" dedi.

2 takımın daha önceki maçlarında birbirini 2'şer kez yendiğini ve 2 maçın da berabere bittiğini hatırlatan Limbong, Endonezya kalecisinin 2. dakikada kırmızı kartla oyundan atılmasının farklı mağlubiyeti getirdiğini söyledi.

Limbong, FIFA'nın konuyla ilgili soruşturma açmasını anladığını belirtti, ancak kanıt bulunmadan sonuca atlanmamasını istedi.

Bahreyn'in Asya elemeleri 3. turunda E Grubu'nda son maçta şansını sürdürmesi için gruptan çıkma şansı kalmayan Endonezya'ya 9'dan fazla fark atması gerekiyordu. Bahreyn, maçı 10-0 kazanarak şansını sürdürdü, ancak grup 2'ncisi Katar'ın lider İran ile 2-2 berabere kalmasıyla 3. sırada kalarak elendi.

FIFA, skorun sıradışı olması nedeniyle maçla ilgili soruşturma başlatmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor