"Şike yapan ligde kalamaz"

Galatasaray ve Trabzonspor dışında Kulüpler Birliği'nde ortaya atılan "58. Madde değiştirilsin ve küme düşme kaldırılsın" fikrine karşı çıkan tek başkan olan Türkmen, UEFA'nın kurallarının çok açık olduğunu şike yapan bir takımın ligde kalmasının söz konu

"Şike yapan ligde kalamaz"

Galatasaray ve Trabzonspor dışında Kulüpler Birliği'nde ortaya atılan "58. Madde değiştirilsin ve küme düşme kaldırılsın" fikrine karşı çıkan tek başkan olan Türkmen, UEFA'nın kurallarının çok açık olduğunu şike yapan bir takımın ligde kalmasının söz konusu bile olamayacağını söyledi.

Bugün'e konuşan Türkmen, "UEFA'nın bir kriteri var. 'Sıfır tolerans' diyerek hemen cezayı kesiyor. Bizde çok sayıda takımın olması ve Türkiye'nin en önde gelen kulüplerin bu olaya karışması Federasyon'u hızlı davranma konusunda durdu.

Burada sıradan Anadolu takımları olsa bu takımlar çoktan küme düşmüş bir alt ligde oynuyorlardı. Türk futbolunun marka değeri, yayın geliri, adı geçen takımların taraftar sayıları göze alınarak sorun ertelendi. Lig bir hafta ertelendi ama sorun çözülemedi.

Ben olaya şöyle bakıyorum ilk önce kişilerle ilgili kararlar bir verirsin Federasyon sonra kulüpler hakkında kararını versin" dedi.

50 yılın faturası
58. Madde'nin değişiminin gündeme mutlaka geleceğini şu anda da bu konuda Kulüpler Briliği'nde bazı formüllerin konuşulduğunu dile getiren Türkmen, "Ama UEFA orada dururken şike yaptığı belgelenen bir takımın ligde kalması söz konusu bile olamaz. İlk önce bir prensipte anlaşmak gerekiyor. Biz temiz bir lig mi istiyoruz yoksa başka bir lig mi istiyoruz? Bu konularla suçlanan insanlar '50 yılın faturasını bize mi kesiyorsunuz kardeşim' diyorlar. Belki hakılar ama taraftar maça gelmiyor, sponsorlar uzaklaştı. Bizim şikeyle ilgimiz yok ama en büyük zararı Anadolu kulüpleri olarak biz yaşıyoruz. Bunların önüne geçmek için cesur kararlar almamız gerekiyor. Bir kırmızı çizgi çizmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Düzeni değiştirmek için aday oldum"
Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, Kulüpler Birliği başkanlığına adaylığını koyması ile ilgili de açıklamalarda bulundu. "Aday oldum çünkü belli olan bir düzeni değiştirmlek istiyordum Ama maalesef seçilemedim" diyen Türkmen, Kulüpler Brliği'ndeki 18 kulübün 11'inin Anadolu takımı olduğunu hatırlatarak, "Normal olarak bir Anadolu takımının başkanının Kulüpler Birliği'nde başkanlık görevini yürütmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

5 yıllık zirve planı
Orduspor'un düşüşünü aşırı maç trafiğine ve çok temel 3-4 oyuncunun formsuzluğuna bağlıyorum. Takımın performansını sadece fiziksel yorgunluk değil mental ve zihinsel yorgunluğunun da etkili olduğunu düşünüyorum. Bizim çok önemli kadromuz bulunuyor böyle olmamalıydı.

Taraftarlarımız hep güneşli havalarda gezmek istiyorlar. Ama futbolda sıkıntılar var, karlı günler var. Bunları her takım yaşıyor. Sezona başladığı bitiren bir takım yok. Ama maalesef insanlar günü birlik düşünüyorlar. 26 yıl sonra bu takım Süper Lig'e çıkmış Galatasaray ve Fenerbahçe gibi takımlarla mücadele ediyor bunun kıymetini bilmek lazım.

Hayal bile edemedikleri şeyleri gerçekleştirdik. Bunun devamını yapacağım tüm olumsuzluklara rağmen Avrupa'ya da götüreceğiz bu takımı Süper Lig şampiyonu da yapacağız ben hala aynı noktayım. Ben olaya günü birlik bakmıyorum. Bizim bu sezon hedefimiz Play-off mücadelesi.

Bizim en zor ligimiz bu sene.. Sıfırdan kurduğumuz bir takımla bu sezon ilk 10 içinde bitirmek istiyoruz. 3 sene içinde Avrupa'da mücadele etmek istiyoruz. 5'inci yılın sonunda Türkiye şampiyonluğunu hedefliyoruz. Biz Orduspor'u şirketleşeceğiz 3 sene sonrada halka açacağız.

Yani 5'inci borsa takımı olacağız. Benim planlama göre 5' inci yılın sonunda 100 milyon euroluk bir takım kurabileceğiz.

Geçen sene bu takım Şampiyon Lig'inde mi oynuyordu. Bu takımı kayyum dan aldık buraya getirdik. Kimsenin başaramadığını başardık. Devre arasında bir yerli ikinci yabancı oyuncu alacağız.

Cuper ile görüştüğümüzde bize ilk olarak takımın hedefimizi sordu. Daha sonra kadronun detaylı bilgilerini istedi. Culio'nun kadronun olduğunu gördü. Hemen bizden telefonu istedi.

5 yıldızlı otel konforu var tesislerimizde
1 milyon tl harcadık çim saha yaptık. Ben bir oyuncuya 1 milyon Euro veriyorsam bir kadar da para harcamam lazım. Oyuncu için çalıştığı yer çok önemli.

Alt Yapı tesislerimiz yaptık. Şimdi 19 Eylül stadımızın çimlerini yineleyeceğiz. En son 1987'de yapılmış. Her şeye sıfırdan başladık bizim yönetim olarak zorluk çektiğimiz taraf buÖ Başkanlığımın üçüncü senesine giriyorum her şeye sıfırdan yapıyoruz.

Böyle bir tesis Florya'da bile yok. İstanbul takımlarda bile yok. Bunu oradan gelen oyuncular söylüyorlar. Alt yapılarımızdan da çocuklarımız yetişecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor