Şike ve teşvik cezaları azaltılıyor

Teklifin tümü üzerinde BDP Grubu adına konuşan Adana Milletvekili Murat Bozlak, BDP Grup Başkanvekilinin her ne kadar önce imza koysa da sonradan tekliften imzasını geri çektiğini bildirdi.Dün teklifin komisyonda ''zanlıların gözetiminde görüşüldüğüne şah

Şike ve teşvik cezaları azaltılıyor

Teklifin tümü üzerinde BDP Grubu adına konuşan Adana Milletvekili Murat Bozlak, BDP Grup Başkanvekilinin her ne kadar önce imza koysa da sonradan tekliften imzasını geri çektiğini bildirdi.

Dün teklifin komisyonda ''zanlıların gözetiminde görüşüldüğüne şahit olduğunu'' belirten Bozlak, ''Bu yasada öngörülen beş yıllık cezanın bir yıla indirildiği noktada tutuklu olan teşvik zanlılarının hepsini mahkemeler bırakmak zorundadır. Çünkü, ceza infaz edildi. Bu örtülü bir aftır. Bu yargıya da müdahaledir. Kişiye özel ceza yasası yapılamaz ilkesine de açık müdahaledir'' dedi.

Tutuklu milletvekilleri için bir çalışma yapılmadığını belirten Bozlak, ''Bu yasaları çıkarmıyoruz da özel, kişiye mahsus yasa çıkarabiliyoruz. Şahıslara özel örtülü affı öngören bir düzenleme yerine toplumsal barışa ön ayak olabilecek yasalar çıkarmalıyız'' diye konuştu.

CHP adına söz alan Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Meclisin gerçek anlamda çıkarttığı ilk kanunun ''bu kanun olmaması gerektiğini'' söyledi.

8 milletvekilinin tutuklu olduğunu anımsatan Dibek, ''Öncelikle onlarla ilgili düzenleme yapılması gerekiyordu. Bu mutabakatı niye orada gösteremedik? Bugün ülke gündeminde vicdanları yaralayan öyle önemli siyasal davalar var ki onları görmezden gelirsek tribünlere oynamış oluruz. Bu kanunda ortaya konulan güzel tablo bu davalar için de ortaya konulmalı'' dedi.

Dibek, yemin kriziyle ilgili imzalanan protokolun gereğinin yapılmadığını ifade ederek, ''Tüm siyasi partilere bu ayıbı temizlememiz gerektiğini dile getirmek istiyorum'' diye konuştu.

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'nun, seçim süreci olduğu için komisyondan çok incelenmeden çıktığını belirten Dibek, ''Cezaların çok ağır olduğunu görüyorum'' dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler