Şike var iddası...

 Orduspor Yönetim Kurulu Üyesi Akın Çiçek, Cumartesi akşamı oynanan Orduspor-Bursaspor karşılaşmasında şike yapıldığını iddia etti.  Orduspor, cumartesi akşamı Ordu 19 Eylül Stadyumu'nda oynanan Orduspor-Bursaspor maçının ardından Süper Lig'e veda ederken

Şike var iddası...

 

Orduspor Yönetim Kurulu Üyesi Akın Çiçek, Cumartesi akşamı oynanan Orduspor-Bursaspor karşılaşmasında şike yapıldığını iddia etti. 
 
Orduspor, cumartesi akşamı Ordu 19 Eylül Stadyumu'nda oynanan Orduspor-Bursaspor maçının ardından Süper Lig'e veda ederken, Orduspor Yönetim Kurulu Üyesi Çiçek, düzenlediği çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Çiçek, Orduspor-Bursaspor maçını yöneten Özgür Yankaya için suç duyurunda bulunacaklarının altını çizerken, "Zor günler geçiriyoruz maalesef 26 yıl sonra çıktığımız Türkiye Süper Lig'inden Bursaspor maçı ile düşmüş bulunuyoruz. Bir takım çevrelere hayırlı olsun. Bakalım bundan sonra ne diyecekler, özellikle yaygın basında gerekse sayın başkan üzerinden gerekse kulübümüz üzerinden bir takım ayak oyunları yapılmaya başlandı. Biz bundan on hafta önce bunun sinyallerini almıştık. Çünkü birileri daha lig bitmeden Orduspor'u düşürmek adına, 'Orduspor düşer, Orduspor düşecektir' şeklindeki konuşmaları yapmaya başlamışlardı" dedi.
 
Yönetim Kurulu Üyesi Çiçek , dün akşam İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Fenerbahçe'yi yenmesinin manidar olduğunu vurgularken, Türkiye'de hakem mafyası ortaya çıktığını ifade ederek şöyle konuştu: "Dünkü Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının sonucu çok manidardır. Tüm spor kamuoyunun dikkatine bırakıyoruz. Şampiyonluğa oynayan Fenerbahçe gidiyor İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 2-0 yeniliyor. Cumartesi akşamı maçı hep beraber izledik. Mükemmel bir hakemdi. Cüneyt Çakır'ın başını çektiği, Fırat Aydunus'la Tolga Özkalfa'nın devam ettirdiği Türkiye'de artık hakemler hangi takımın düşeceğine, hangi takımın kalacağına karar veriyor.
 
Evet Türkiye'de maalesef hakem mafyası ortaya çıkmıştır. Bunu cumartesi günü hepimiz çıplak gözle izlediniz. Özgür Yankaya'dır. Özgür Yankaya, Türkiye'de hakemlik adına Türkiye'de birçok maçta yaptığı skandal kararlarını bir başkasını eklemiştir. Biz süper lige çıkarken bir önceki sene Karabükspor'da Emenike'nin attığı golü görmeyen Yankaya, bizim birçok maçımızda aynı hataları yapmıştır. Cumartesi akşamı yaptığı hata olmaktan çıkmıştır. Biz yönetim olarak, Orduspor-Bursaspor karşılaşmasında şike yapıldığını düşünüyoruz. Bu maçın kasetini gerekli her yere, göndereceğiz. Bu zamana kadar sesimizi çıkartmamıştık. Sivas maçındaki Cüneyt Çakır'ı düşünmenizi istiyorum.
 
Mazereti hakeme bulmayacağız. Mutlaka biz de hata yaptık hatalarımızı kabul ediyoruz. Yönetim olarak ‘Orduspor'u nasıl düşürdüysek, tekrar çıkartacağız' deyip, kolları şimdiden sıvayıp, düştüğü gibi bu sene çıkartmak için elimizden geleni yapacağız. Ancak bu hakemler, bu MHK ile değil. MHK'da Federasyonda elini vicdanına koysun bir takım lobilerin kurbanı olmuştur Orduspor. En son örneğini de en son cumartesi günü görmüştür. Bursaspor'a yeni bir amigo kazandırdılar. Bursaspor'a Özgür Yankaya hayırlı olsun. Bu sezon 6-7 maçımız Özgür Yankaya gibi hakemler ile elimizden alınarak rakibe verilmiştir."
 
"Özgür Yankaya için Orduspor Kulübü olarak, maçın kasetini bütün gerekli yerlere, savcılığa Federasyona, UEFA'ya kadar göndereceğiz. Bu kaset ile birlikte suç duyurusunda bulunacağız" diyen Çiçek, "Özgür Yankaya'nın mal varlığı ile ilgili savcılıktan bir beyan talebinde bulunacağız. Bu hafta biz bu maçı kazanabilirdik. Federasyon bizi düşmüş gösterdi.
 
Geçen hafta bütün takımlar maçlarını aynı saatte oynadılar. Bu hafta ne oldu. Çünkü maçın sonucu biliniyordu. Çünkü maça Özgür Yankaya atanmıştı. Bu maç bütün maçlar ile aynı saatte oynansaydı Orduspor galip bitirseydi. Tabloda biz 32, diğer takımlar 36 puanda olacaktı. 2 maç daha vardı. Bu maçın cumartesi akşamına verilmesi Orduspor'u gözden çıkarttığının en reel örneğidir. TFF ve başındaki Yıldırım Demirören, MHK beceriksizliklerine devam ediyorlar" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler