"Şike sürecini..."

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye'de yaklaşık 1 yıl süren şike sürecini siyasallaştırmamaya özen gösterdiklerini söyledi.Şike soruşturmasının mecrasında gelişmesini ve tamamlanması konusunda dileklerini en baştan ifade ettiklerini anlatan Bakan K

"Şike sürecini..."

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye'de yaklaşık 1 yıl süren şike sürecini siyasallaştırmamaya özen gösterdiklerini söyledi.

Şike soruşturmasının mecrasında gelişmesini ve tamamlanması konusunda dileklerini en baştan ifade ettiklerini anlatan Bakan Kılıç, ''Bu süreci siyasallaştırmamaya azami özen gösterdik. Eğer taraftarlık duygusu içerisine, siyasallaşma duygusunu katmış olsaydık, emin olun futbolda şike soruşturması içinden çıkılması imkansız bir hal almış olurdu. Ben de, bakanlığım da eleştirildi. Tümden bu sürece girmediğimiz için her iki tarafça da eleştirildik'' diye konuştu.

Soruşturmanın geçen yıl 3 Temmuz tarihinde başladığını ve kendisinin de 6 Temmuz'da bakan olarak tayin edildiğini hatırlatan bakan Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

''Karşı karşıya kaldığımız ilk sorun buydu. Önümüzde iki yol vardı. Biri hukuk yolu, diğeri de Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından alınacak kararlarla işletilecek bir anlamda idari yoldu. Yargı yolunda da idari yolda da kurumlar, yasaların kendilerine vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde atmaları gereken adımları atmışlardır. Atılan adımlar nedeniyle takdir edildikleri olmuştur, kıyasıya eleştirildikleri olmuştur. Ama nihayetinde bu yolun siyasi bir yol olmadığını, TFF tarafından yürütülen idari işlemlerle, bağımsız yargı tarafından yürütülen yargılama işlemlerinden ibaret bir yol olduğunu ifade ettik. Türkiye'de bağımsız yargının mevcut kanunları uygulayacağını ve bu kanunlar doğrultusunda vermeleri gereken kararları ortaya koyacaklarını ifade ettik.''

 

 

"BAKANLIĞIMIZI DA ELEŞTİRDİLER"

Bakan Kılıç, süreç içinde bakanlık olarak soruşturma içinde yer alan takımların yetkilileri ve yer almayan takımların sorumluları tarafından eleştirildiklerini ifade etti.

 

Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

''Şike soruşturması nedeniyle haksızlığa uğradıklarını düşünen takımlar tarafından da, diğer takımlar tarafından da eleştirildik. Eleştirilerin acımasız ve sert yönüne rağmen soğukkanlılığımızı asla yitirmedik. Eğer soğukkanlılığımızı kaybetmiş olsaydık, futbol taraftar gruplarından gelen eleştiriler ve yüksek sesler doğrultusunda pozisyon almaya girişmiş olsaydık, emin olun bu süreç içinden çıkılmaz hale gelirdi.''

 

Futbolda bir daha bu sürecin yaşanmaması dileğinde bulunan Bakan Kılıç, ''Futbolda sular durulmaya başlamıştır. Dinginleşme dönemine girilmiştir. Önemli olan hak arayışına devam ederken, haklı kalabilmeyi başarabilmektir. Futbolun tansiyonunu yükseltmeden, tribünlerin ateşini arttırmadan bu yolu kullanabilmektir. Türkiye'de spor denince ilgi ne yazık ki futbolun üzerinde kalıyor'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor